14. kesä, 2021

Ohi on

Kuntavaalit ovat ohi. Suurin huomio on se, että vaalit pitää yhä käydä ja äänet antaa vaaliuurnilla. Gallupeissa oli jälleen aika paljon heittoa. Vihreät eivät voittaneet Helsinkiä ja lopputulos ei mahtunut enää edes läheskään virhemarginaalin sisään. Hesarin vaaliveikaukset, kun yleensä suosivat räikeästi Vihreitä. Hallis Harkimo oli jopa Jussi Halla-ahon edellä jossain lehden gallupeissa ja kuinka sitten kävikään. Itse veikkasin kärkeen Helsingin ääniharavina Halla-ahoa ja Elina Valtosta. Vartiainen sai sen sijaan huomattavasti enemmän ääniä kuin itse odotin. Onneksi Anni Sinnemäestä ei tullut pormestaria.

Äänestysvilkkaus ei ollut yllätys. Raskaan koronatalven jälkeen ei kansaa saada vaaliuurnille kesäsunnuntaina, minkä kerron blogissani jo kuukausia sitten. Tai sitten jokaiselle äänestäneelle pitäisi antaa mukaan ämpäri, makakrapaketti ja hiirenloukku. Helsingissä oli kohtuullinen äänestysvilkkaus, mutta Vantaalla ihan surkea. Onneksi äänestysvilkkaus sentään yli 50%.

Se miten vaalien lopputulos vaikuttaa hallituksen taipaleeseen jää nähtäväksi. Syksystä voi tulla aika mielenkiintoinen ja myrskyisä.

#kuntavaalit #äänestysvilkkaus #hjallisharkimo #jussihallaaho #elinavaltonen #ääniharava #hesari #virhemarginaali #juhanavartiainen #äänestysvilkkaus #vantaa #helsinki #ämpäri #äänestäneelleämpäri #kesäsunnuntai #suomenhallitus #annisinnemäki #koronatalvi #makkarapaketti #hiirenloukku