6. maalis, 2021

Vaalien siirtäminen

Eilen nousi keskustelu kuntavaalien siirtämisestä. Tehdään niin tai näin, niin lopputuloksena on huonoja ratkaisuja.

Politikkojen puheet muuttuvat aina hyvin nopeasti. Vähän aika sitten sanottiin hyvin tiukasti, jopa suuttuneena, ettei vaaleja siirretä. Nyt ne halutaankin siirtää kesään tai syksyyn. Kuka sanoo, että kesällä tai syksyllä tilanne on parempi. Se voi olla huonompikin. Jaksetaan vielä vähän, on huono lausunto. jaksaminen voi kestää vielä hyvin pitkään.

Yksi hyvä tapa voisi olla järjestää äänestys ulkona, esim koulujen pihalla. Siellä voisi hyvin pitää paremmin turvavälejä. 

Jos vaalit siirretään kesäkuuhun, niin paljonko äänestysinto tippuu. Alkaako äänestysprosentti luvulla 4 vai 3. 

Moni ehdokkaana oleva on mainostanut jo sosiaalisessa mediassa. Onko pienellä vaalibudjetilla olevat poissa uudelleen mainonnasta, jos vaaleja siirretään. Vaalien siirtämisestä pitäisi olla kaikkien puolueiden yksimielisyys. Eilen sanottiin, että ehkä joku puolue voisi olla poissakin rintamasta. Kaikki muuttuu, mutta muuttuuko korona? Tiistaina pitäisi olla ehdokaslistat valmiina.

#kuntavaalit #kuntavaaliensiirtäminen #mainostaminen #äänestyspaikka #äänestysulkona #koulujenpihat #äänestysimto #vaalimainonta #politikonpuheetmuuttuvat #äänestysprosentti #kesäkuu #puolueidenyksimielisyys #korona #vaalit #turvavälit #kuntavaalienehdokaslistat #ehdokaslistat