16. helmi, 2021

Liikkeet

Yrittäminen on aina vaikeaa, mutta koronan aikana se on vieläkin vaikeampaa. Kauppa ei käy ja kulut ovat silti samat. Kaupankäynnin vaikeus näkyy varsinkin Helsingin ydinkeskustassa. Ruokapaikat huokuvat tyhjyttään lounasaikana ja monet kaupat ovat aivan tyhjiä asiakkaista. Kun kulut ovat samat, niin tappiota tulee paljon ja nopeasti. Ydinkeskustassa alakulo saattaa olla hyvinkin pitkäaikasta ja vaikuttaa keskustan tulevaisuuten. Kun turistit puuttuvat ja autoilijat ajetaan pois keskustasta, niin jäljelle jäävät vain pyöräilijät. Pyöräilijät eivät varmasti tee ostoksia niin paljon kuin autoilijat ja yritykset näivettyvät. Kuka lähtisi kantamaan raskaita ostoksia ilman autoa. Helsingin kaupunki vielä edesauttaa alakuloa jättämällä uusimatta vaikka grillien sopimuksia Kauppatorilla. Helsingin keskusta voi joutua pitkää etsimään identiteettiään. Tyhjiä liikehuoneistoja tulee koko ajan lisää.

Ei se meno ole hurjaa vanhoilla ostareillakaan. Kuitenkin siellä ihmiset ovat lähellä ja vuokrat ainakin vähän inhimillisempiä kivijalkayrittäjille. Jos ostoskeskuksessa on muutama ruokakauppa, niin pitää se pienenkin ostarin jotenkin elossa. Pienistä ostareista löytyy inhimillisen näköisiä pieniä ravintoloitakin. Toivottavasti íhmiset käyvät niissä syömässä tai ostavat Take away ruokaa mukanaan. Näissä pienissä ruokapaikoissa on hyvin inhimilliset hinnatkin. Ihmisten pitäisi suosia näitä paikkoja ketjupaikkojen sijaan. Raha jäisi kiertämään Suomeen, eikä menisi monikansallisille yrityksille. Pienyritykset tarvitsevat nyt ennen kaikkea toivoa.

#helsinki #ydinkeskusta #ydinkeskustahiljentynyt #pienyritykset #pienetostoskeskukset #toivo #inhimillisethinnat #ihmiset #syömässä #takeawy #ostavattakeawayruokaa #helsinginkaupunki #tyjätlikkehuoneistot #helsinginkeskustaetsiiidenttiteettiään #raskaatostokset #pienetravintolat #pieneostarit #autoilijat #autoilijatajetaanpois #inhimillisethinnat #eiketjupaikoille #kivijalkayrittäjä #ostoskeskus #tyhjätliikehuoneistost #tappio #pyöräilijät #grilli #kauppatori #grillit #rahakiertämään #yrittäminen #koronaaika #yrittäminenvaikeaa