28. tammi, 2021

Outoja lausuntoja

Meidän ministerimme ovat antaneet viime aikoina aika outoja lausuntoja. Aivan kuin talouden realiteeteillä ei olisi mitään merkitystä.

Ensin vihreiden oikeusministeri Maria Ohisalon twiittasi, että 1990-luvulla elvyttämisen sijaan valittiin tiukka leikkausten linja Suomessa. Twiitin lyttäsi monet henkilöt, joista Esko Aho sanoi, että kaikki velka otettiin, mitä ikinä saatiin. Ohisalon pitäisi muistaa, että hallitus ottaa nyt 20 miljardia uutta velkaa vuodessa. Jonkun pitää nekin rahat joskus maksaa, vaikka talousguru Paavo Arhinmäki sanoisi, että valtionvelkaa ei tarvitse koskaan maksaa takaisin. Tulee aika kylmää kyytiä suomalaisille, kun velanmaksun aika koittaa.

Myös eurooppa-ja omistajaohjausministerimme demarien Tytti Tuppurainen sanoi, että maamme talous on sukeltanut ennakoitua vähemmän. Sen takia on luonnollista, että Suomi saa ennakoitua vähemmän EU:n sopeutusrahaa.

Tuntuuko vahvasti siltä, että hallitus ei oikein pidä suomalaisten puolia. Juuri eilen kerrottiin, että työttömyyskassojen hakemukset kasvoivat 130 % vuonna 2020. Liikehuoneistoja on tyhjillään kaupunkien paraatipaikoilla ja lomautus- ja irtisamisilmoituksia tulee joka päivä uutisissa. Silti ministerien mielestä taloutemme on kunnossa, kun velkarahaa vielä saadaan. Hallitus on tyystin unohtanut työttömyyden hoidon.

#mariaohisalo #vihreät #talousgury #paavoarhinmäki #vasemmistoliitto #tyttituppurainen #elvytysrahasto #twiitti #sopeutusrahaa #talous #suomentalous #valtionvelka #työttömyyskassat #liikehuoneisto #paraatipaikka #lomautus #liikehuoneisto #tyhjiäliikehuoneistoja #valtionvelka #uutiset #tyhjiäliikehuoneistoja #suomalaiset #työttömyydenhoito #työttömyys #työvoima