18. joulu, 2020

Suut makeaksi

Aikamoinen viikko on käyty eduskunnan käytävillä. Se on ollut osoitus siitä, että yksilön ajattelulla ei ole kovin suurta merkitystä Suomessa. Eduskuntaryhmä sanelee säännöt ja muut vikisevät perässä kuin ison talon porsaat.

Vihreät ja Keskusta ovat saaneeet kansan syvien rivien vihat päällensä. Tämä saattaa hyvinkin vaikuttaa kevään kuntavaaleihin, jos keskustelupalstoja on uskominen. Kansa ei voi ymmärtää puolueiden toimia eduskunnassa. Siitä kansa ei pitänyt, että Keskusta antoi tukensa Vihreille ja avasi sanaisen arkkunsa eduskunnan käytävillä vasta luottamusäänestyksen jälkeen.  Tilannetta ei parantanut se, että kyselytunnilla ministerit eivät vastanneet selviin kysymyksiin, vaan puhuivat epämääräisesti aidanseipäistä. Ei ainakaan tämä nosta politiikan arvostusta kansan parissa. Kun vielä Pekka Haavisto äänesti oman luottamuksensa puolesta eduskunnassa ja Antti Rinne juntattiin peruslakivaliokunnan puheenjohtajaksi, niin poliittinen viikko oli aivan täydellinen. 

#eduskunta #ministerit #luottamusäänestys #anttirinne #pekkahaavisto #keskusta #vihreät #demarit #kyselytunti #poliittinenviikko #eduskunnankäytävillä #kansa #kansaeipitänyt #syvätrivit #kansansyvätrivit