29. marras, 2020

Lappeenranta

Olimme eilen Jaanan kanssa Lappeenrannassa. Siellä siunattiiin haudan lepoon viimeinen Mannerheim-ristin ritari Tuomas Gerdt.

"Me kiitämme ja muistamme". Meillä on hieno presidentti Sauli Niinistö, joka arvostaa sotaveteraaneja. Hän ja hänen puolisonsa osaavat arvostaa oikeita asioita.

Nieleskelin eilen kotimatkalla kyyneleitä, mutta onneksi ei kukaan nähnyt. Mietin sitä miten oli sotilaiden fysiinenkin rasitus sodassa. Kulkea pimeässä, lumessa, loskassa, ja ravassa märissä vaatteissa metsissä ja ympärillä pelko hyökkäyksestä. Sen takia me muut nuoremmat saamme aina muistaa ja arvostaa sitä, että olemme saaneet elää vapaassa Suomessa. Se on varmasti Suomen historian tärkein asia. Siitä kiitos kaikille sotaveteraneille ja lotille, sekä pikkulotille.

#lappeenranta #mekiitämmejamuistamme #tuomasgerdt #mannerheimristinritari #presidentti #presidenttisailiniininistö #sotaveteraani #sota #vapaus #hyökkäys #lumi #märkänä #pimeissämetsissä #pelkohyökkäyksestä #vapaassamaassa #kyyneleitä #lotta #pikkulotta #nieliskelinkyyneleitä #suomessa #vapaassasuomessa