19. marras, 2020

Stadin pormestari

Helsinki saa uuden pormestarin, kun Jan Vapaavuori ilmoitti yllättäen luopunvansa pormestarin pestissä. Kisa aukeavasta paikasta on tietysti kova. Jos ehdokaslistaa katsastaa, niin tuntuu, että on A-joukkue ja B-joukkue. Aidosti B-joukkueessa on Sipoosta Helsinkiin muuttava Nyt-puolueen Hjallis Harkimo ja mahdollisesti kisaan tuleva ikoninen feeniks-lintu Paavo Väyrynen Keminmaalta. Hän on ilmoittanut, että hän harkitsee asettuvansa Keskustan ehdokkaaksi Helsinkiin. Paavo ja Hjallis ovat sutjakkaasti ehdokkaana siellä, missä tiedossa on valtaa. Molemmat vaihtavat puoluetta ja paikkakuntaa nopeammin, kuin lähijuna viheltää Espoosta Helsinkiin.

A-joukkuueessa ovat Kokoomus, Vihreät, Demarit ja Perussuomalaiset. Joku noista neljästä puolueesta voittaa pormestarin paikan. Jos Nazima Razmyar saa vetoapua pääministeri Sanna Marinilta, niin demari saattaavat viedä pormestarin paikan. Vihreillä, eikä Kokoomuksella ole vielä ehdokasta. Sen sijaan Jussi Halla-aho on jo ilmoittanut asettuvansa ehdokkaaksi. Halla-aho lienee saamassa eniten yksittäisiä ääniä, mutta riittääkö puolueen kannatus Helsingissä. niin se  jää nähtäväksi. Jos kyseessä olisi eduskuntavaalit, niin tulos voisi olla toinen.

Kuitenkin tilanne on puolueiden välillä, niin tasainen, että neljän koplasta voi kuka vaan voittaa. Jos Kokoomus ei saa vetovoimaista ehdokasta, niin ehkä Jussi Pajunen kutsutaan apuun naftaliinista. Elina Lepomäki on ja Sari Saromaa jo lienevät lieltäytyneet pestistä. Alexander Stubb saatetetaan tuoda virkaa varten Suomeen, mutta tuskin hänellä on enää hirmuista vetovoimaa Suomen politiikassa.

Entä sitten vihreät. Anni Sinnemäki ei ole vielä ilmoittanut asettuuko hän ehdolle pormestarin paikalle. Kuitenkin olisi aika ihmeellistä, jos vihreät voittaisivat pormestarivaalin. Sen verran absurdia ja sekavaa on ollut heidän hallitustyöskentelynsä.

Eli keväällä on odotettavissa lisää sirkushveja. jJs koronaepidemia yltyy, niin vaalit saatetaan siirtää tulevaisuuteen. Sen mahdollisuus kasvaa koko ajan.

#pormetarivaali #helsinki #helsinginpormestari #nasimarazmyar #annisinnemäki #vihreät #kokoomus #janvapaavuori #nytliike #demarit #sannamarin #perussuomalaiset #jusssihallaaho #alexanderstubb #elinalepomäki #sarisarkomaa #sirkushuveja #kuntavaalit #hallitustyöskentely #sipoo #keminmaa #paavoväyrynen #hjallisharkimo #ikoninen #sipoo #feenikslintu #keminma #espoo #helsinki #jussipajunen #naftaliinista