17. marras, 2020

Etätyön verotus

Iltasanomat kertoi, että Deutsche Bank ehdottaa, että etätyön verotusta olisi nostetattava 5%. Lisäverolla rahoitettaisiin siirtymävaihetta nyky-yhteiskunnasta etäyhteiskuntaan. Verolla rahoitettaisiin pienituloisille koronaviruksesta aiheutuneita lisäkustannuksia. Vero olisi väliaikainen.

Todellako rahat menisivät pienituloisilla, kuten yritystuissa Suomessa pienituloisille kivijalkayrittäjille? Ja vero olisi väliakainen! Tämä on taas tätä utopiaa. Etätyöskentelevä kuluttaa vähemmän ravintoloissa, palveluyrityksissä,matkoissa ja vaatteissa. Niin kuluttaakin, mutta mitä sitten. Eikö ole sanottu, että kuluttakaa vähemmän ja nyt pitäisi kuluttaakin enemmän.

Eikö tekoälyä, automaatiota, postimyyntiä ja tietokoneita pitäisi verottaa enemmän, kuin kuluttajaa. Eikö juuri autonomia ja postimyynti vie ihmisten työpaikat. Eikö maailmanlaajuisia ketjuliikkeitä pitäisi verottaa enemmän. Eikö pikaruokapaikkoja pidä verottaa enemmän, kuin perinteisiä lautasravintoloita. Eikö juuri pikaruokapaikkojen pakkaukset mene luontoon ja hajoa siellä mikromuoviksi. Miksi sitten käsityöläinen maksaa enemmän veroja, kun ketjuravintola? Miten paljon työpaikkoja olisi enemmän, jos tietokoneita ei käytettäisi laisinkaan. Miten paljon vähemmän tällöin menisi kaatopaikoille tavaraa. Miksei ne jotka saastuttavat eniten, maksa eniten veroja. Miksi tavallinen kuluttaja maksaa eniten veroja ja hänen pitäisi vielä ottaa lisätaakkaa hartioilleen. 

Vaikka etätyö on nyt megatrendi, niin meidän pitäisi palata lähikauppaan ja pienemmmiksi yksiköiksi jos ihan aidosti haluamme, että työpaikat säilyvät. Mitä suuremmiksi ja monikansallisiksi yritykset tulevat, niin sitä vähemmän veroja ja työpaikkoja ja sitä enemmän ymäristötuhoja. Heidän varastoissaan työskentelevät vain robotit tulevaisuudessa.

#robotit #etätyö #etätyönverotus #etätyöskentelevät #etätyöskentely #kasvavamegatrendi  #väliaikainenvero #etätyöyhteiskunta #nykyyhteiskunta #matkat #lounaat #vaatteet #siivoukset #tavallinenkuluttaja #kivijalkayrittäjä #lisätaakka #lähikauppa #mionikansallisetyritykset #mikromuovi #deutschebank #pankki #saksalaispankki #koronavirus #työpaikka #kaatopaikka #kielletääntietokoneet #ympäristötuhot Iltasanomat