11. marras, 2020

Keskustelua

Tänään Suomessa on keskusteltu lisää nuorisoväkivallasta. On hyvää, että asia herättää runsaasti keskustelua. Keskustelua olisi tuskin syntynyt ilman Hesaria. On erittäin hyvä, että edes joku saa maassamme keskustelua aikaiseksi. Toisaalta se on aika pelottavaa, että vai yksi media saa keskustelun syntymään. Jos saman asian olisivat sanoneet Perussuomalaiset, Kristillisdemokraatit tai Kokoomus, niin tätä keskustelua tuskin olisi käyty.

Toisaalta tänään on taas selitelty urakalla. Sisäministeri Maria Ohisalo on sanonut MTV:n haastattelussa, että syynä on poikkeuksellinen koronavuosi ja syrjäytyminen. Sinänsä koronaan vetoaminen on aika absurdia, sillä kehityssä on ollut havaittavissa jo vuosia. Eveliina Heinluoman mukaan MTV:n haastattelussa Suomeen ei ole syntymässä gettoutunutta varjoyhteiskuntaa ja sekoittava asuntopolitiikka on ollut maassamme onnistunut.

Onko maahanmuuttajat jakautuneet tasaisesti ympäri maatamme, aina Ahvenanmaata myöten? Onko kotimaisia yhdistyksiä kohdeltu samalla tavalla kuin maahanmuuttajien yhdistyksiä. Ei voida enää lisätä rahaa maahanmuutajien integroitumiseen, kun samaan aikaan suurin osa suomalaisista yhdistyksistä ei saa penniäkään toimintaansa. He kiituuttavat päivittäin pienillä jäsenmaksuilla ja kahvin myynnillä. Se ei ainakaan lisää kotimaisen kulttuurin säilymistä.

On hyvä, että nuorilla on hyviä harrastuksia urheilussa, taiteessa, musiikissa ja muissa harrastuksen aloilla. Kuitenkin kaikki lähtee maahanmuuttajilla kielitaidosta. Jos he eivät opi suomenkieltä on todella vaikea sopeutua maahan. Se ei myöskään paranna maahanmuutajien sopeutumista, jos heille maksetaan kaikki vuokra ja elinkustannukset. Täten heille tulee väärä kuva siitä, että heille maksetaan kaikki elämisen kustannukset. Entä sitten, kun velanotto katkeaa ja Suomen velkapiikki on täynnä. Mitä sitten tulee tapahtumaan kaduilla? Silloin ei ainakaan ole kysymys koronasta.

#nuoriso #nuorisoväkivalta #vilkaskeskustelu #keskustelu #suomalainenkulttuuri #suomalaisetyhdistykset #yhdistykset #kulttuuri #suomalainenkultturi #elinkustannukset #vuokra #maahanmuuttajat #sopeutuminen #intergroituminen #ahvenanmaa #velanotto #sekoittavaasuntopolitiikka #varjoyhteiskunta #mariaohisalo #eveliinaheinäluoma #korona #urheilu #taide #musiikki #kulttuuri #kielitaito #hesari #kahvinmyynti #syrjäytyminen