22. loka, 2020

Makkaraa

Harvoin sitä on samaa mieltä Perussuomalaisten Teuvo Hakkaraisen kanssa. Mielestäni hän on on kuitenkin aivan oikeassa, kun hän ainoana Suomen edustajana Euroopan parlamentin maataloustoimikunan jäsenenä kannattaa Eric Andieun ehdotusta, joka kieltäisi kasvismakkarat ja kasvispihvit Eu:ssa. Asiaa ovat kommentoineeet myös Kokoomuksen Petri Sarvamaa ja Alexander Stubb, Vihreiden Ville Niinistö, Keskustan Elsi Katainen ja Vasemmistoliiton Silvia Modig. Heille kaikille kävisi, että pihvit, makkarat ja leikkeet saisivat sisältää kasviksia. Heidän mielestään asia on järjetön ja pähkähullu.

Ymmärrän hyvin, että ranskalaisille lihantuottajille asia on tärkeä. Nimittäin Ranskassa arvostetaan vielä laadukasta lihaa. Asian voi todeta, kun liikkuu Pariisin Montmartrella. Siellä on monia upeita vanhoja lihakauppoja, missä liha myydään irtotavarana, eikä onnettomissa muovirasioissa. Heille ei ole sama sisältääkö hampurilainen oikeaa lihaa vai sekoitettua kasvismöttöä. Pitää muistaa, että Suomessakin on suojeltu kalakukko ja karjalanpiirakka. Ei mekään pidettäisi Suomessa siitä, jos ruotsalaiset alkaisivat markkinoida ruotsalaista kasviskalakukkoa. 

Olisi hyvä, jos lihatuotteisiin tuli prosenttimäärä, minkä ylittävät tuotteet saisi käyttää sanoja  makkara ja leike. Se pienentäisi kikkailun määrää lihatuotteissa. Meidän pitää Suomessa suojella meidä omaa ja eurooppalaista lihantuotantoa. Kasvistuote on kasvistuote ja lihatuote on lihatuote. Jos me emme tee mitään lihatuotannon eteen, niin liha katoaa kokonaan tuotteista.

#makkara #liha #kasvishampurilainen #purilainen #hampurilainen #leike #lihantuotanto #eu #lihatuote #kasviskalakukko #karjalanpiirakka #riisipiirakka #teuvohakkarainen #pariisi #montmartre #perinteinenlihakauppa #prosenttimäärä #keskusta #perusssuomalaiset #vasemmistoliitto #kokoomus #petrisarvamaa #steak #pihvi #sausage #makkara #escalope #leike #silviamodig #vihreät #villeniinistö #vasemmistoliitto #kasvistuote #lihakauppa #lihakatoaa #meppi #eumeppi #kasvistuote #kasvis #vihannes

 
What do you want to do ?
New mail