9. loka, 2020

Anarkismia

Ääriliikkeet on pahasta tuli ne sitten oikealta tai vasemmalta.

Suomen halituksessa on meneillään nyt jotain outoa. Viime päivinä vihervasemmiston kansanedustajat ja apulaispormaestarit ovat antaneet tukensa Elokapinalle(Extinction Rebellion). Liike luokitellaan ulkoimailla terroristijärjestöksi.

Samaan aikaan pääministerimme Sanna Marin kiukuttelee oppositiolle. Aivan kuin heillä ei olisi oikeutta arvostella hallitusta. Pääministerin ylimielisiä puheita arvostellaan jo hallituksen sisälläkin. Kuitenkaan kukaan ei ota hallituksessa kantaa kansanedustajien myötämielisiin kommenteihin lain tietoisesta rikkomisesta Kaisaniemen mielenosoituksessa. Pisimmälle lienee mennyt ympäristöministei Krista Mikkonen.

Sisäministeriön väkivaltaisen ekstremismin tilannekatsaus 2020 sanoo näin: "Ei ole myöskään mahdotonta, että tulevaisuudessa ilmastomuutos poliittisena kysymyksenä aktivoisi myös väkivaltaista ekstrimistä toimintaa.

Sääliksi käy Keskustaa, joka on mukana tässä hallituksessa. Kannatus ei vieläkään nouse viimeisen gallupin mukaan. Kuitenkin yleisesti puhutaan, että Annika Saarikko olisi enemmän vasemmalla. Viekö hän enemmän Keskustaa tulevaisuudessa muiden hallituspuolueiden suuntaan mielenilmaisuissa jää nähtäväksi.

Kuva :Andy Carloff

#anarkismi #antifasimi #elokapina ##extinctionrebellion #kansanedustajat #apulaispormestari  #ympäristöminiseri #annikasaarikko #keskusta #kristamikkonen #gallup #kaisaniemi   #väkivaltainenekstremismi #sisäministeriötilannekatsaus #ilmastomuutos #poliittinenkysymys #sannamarin #mielenosoitus #terroristijärjestö #sannamarinkiukuttelee #feminismi #feminist #anarchafeminists