6. loka, 2020

Rajoituksia

Tänään sää näyttää aika synkältä. Samaa voi sanoa Suomen koronaluvuista. Joka päivä näyttää entistä pahemmalta. Kohta alkaa tulla lisää rajoituksia. Meneekö koulut ja ravintolat kokonaan kiinni? Kokouksia ei saa kohta pitää ja ehkä marraskuussa ei saa enää liikkua kuin kaupassa.

Nyt ei kyllä ole hyvä olla yrittäjä Suomessa, jos muutenkaan. Taitaa vain postikauppa käydä jotenkin kohtuullisesti. Loputkin matkailualan voluumista saattaa kyykätä ennen joulua. Herkkukauppa saattaa käydä ennen joulua hyvin, mutta sekin saattaa muuttua aivan erilaiseksi. Pienessä porukassa ei syödä perinteisiä jouluruokia, vaan maku saattaa muuttua täysin jouluksi. Ainakin ruokatottumusten ennustaminen jouluksi tulee olemaan kauppiaille tosi haastavaa.

Lapin matkailu on suurten kysymysten äärellä. Nyt yritetään vielä saada turistit maahan keinolla millä hyvänsä. Lisääkö sekin koronatartuntoja tuntuvasti? Tuntuu, että nyt on vain mahdollisuus tehdä huonoja päätöksiä, mikä näkyy tulevaisuudessa maamme koronaluvuissa. Silti kaikkea ei voi sulkea, kos halutaan, että joku yritys olisi maassamme vielä hengissä. 

#korona #koronavirus #sadetta #koronarajoitukset #matkailu #lappi #lapinmatkailu #yritys #joulu  #jouluruoka #koronaluvut #ruokatottumukset #kaikkeaeivoisulkea #suomi #kauppais #ruokakauppias #joulunruokailu #koulutkkiinni #ravintolatkiinni