2. loka, 2020

Tiivistäminen

Pääkaupunkiseudulla Helsingissä ja Espoossa tapahtuu kummia. Lähiöitä tullaan tiivistämään. Se merkitsee sitä, että parkkipaikat häviää, kerrostalojen korkeus kasvaa ja ihmisiä ängetään yhä tiheämmin lähiöihin, Politikot haluavat saada aikaan sardiinipurkki-ilmiön. Jo nyt varsin ongelmalliset lähiöt tulevat vielä ongelmallisemmaksi. Sitten ihmetellään yhdessä suureen ääneen, että mistä jengit ja kouluväkivalta on tullut. Alueiden asukasmäärän kasvaminen kasvattaa myös selvästi luokkakokoja. Kohta yksityisten koulujen määrä kasvaa ja tätä en näe pelkästään hyvänä asiana. Ei voi olla oikein, että koulusta ei voi poistaa nykyisin väkivallan tekijää.

Espoossa aiotaan osa nykyisistä pientaloalueista muutettavaksi kerrostaloalueiksi. Pientaloalueita tiivistetään niin, että alueiden ilme ja luonne muuttuu. Espoossa on vaikka kuinka paljon peltomaata ja tyhjää tonttimaata. Miten politikot voivat tehdä näin tyhmiä päätöksiä? Onko politiikan tarkoitus tehdä onnellisia vai onnettomia ihmisiä. Ruotsissa on jo runsaasti lähiöitä, mihin poliisi ei uskalla mennä.

Helsingissä ainakin Kontulaa, Oulunkylää ja Meri-Rastilaa aiotaan tiivistää.  Kontulan väkiluku on nyt 14000 ja jopa yli 10000 asuakasta on suunnitteilla alueelle lisää. Tietysti näissäkin asuinalueissa on selviä eroja eri katuosoitteissa. Näilläkin lähiöissä on vielä osa ihan hyviä taloyhtiöitä.

Jo nyt 28% vuokraasuntomarkkinoiden kassavirrasta tulee verovaroista. Eli valtio ottaa velkaa ja rakentaa asuntoja. Valmiit asunnot tarjotaan vuokralaisille. Valtio ja kunnat maksaa vuokrat ja muut elämiskustannukset. Vatio ei edes tee tilastoja miten paljon tämä kaikki maksaa. Tämä myös lisää selvästi vuokra-asuntojen hinnannousua pääkaupunkiseudulla. Monen puolueen rahoitus tulee vuokramarkkinoista, kun yleishyödyllisille yhdistyksille vuokratuotto on verovapaata. Vanhaan aikaan sanottaisiin, että "Kovaapeliä Bostonissa".

#lähiöt #lähiöidentiivistäminen #tiivistäminen #kontula #oulunkylä #merirastila #valtio #velka #vuokraasuntomarkkinat #kassavirta #verovarat #vuokralaiset #valtiorakentaa #velka #valtio #onglmalähiöt #vuokrienhinnanousu #yleishyödyllinenyhdistys #vuokratuotto #valtionvelka #sardiinipurkki #sardiinipurkkiilmiö #kouluväkivalta #boston #kovaapeliäbostonissa #jengit #väkivalta #politikot #tyhmätpäätökset #yksityisetkoulut #pientaloalue #kerrostalot #korkeatlähiöt #ongelmalähiöt #poliisieiuskallamennä #poliisi #ruotsi #ruotsinpoliisi #onnellinenihminen #onneton #vanhaanaikaan