12. syys, 2020

Matkustusrajoituksia

Hallitus aikoo höllentää matkustusrajoituksia moniin eri maihin. Onko päätös sitten oikea tai väärä, niin sen näemme myöhemmin. Nyt suomalaiset pääsevät Ruosiin ja ruotsalaiset Suomeen. Pitää muistaa, että samaan aikaan esimerkiksi Helsingissä vanhusten päivätoimintapaikat on vieläkin suljettuna. Olisin odottanut, että nämä paikat avautuisivat ennen Ruotsia Hallitus nosti suhdelukua koronaan sairastuneita per 100000 henkilöä. Nyt luku on 25, kun aikaisemmin se oli 8. Slovakiassa luku on nyt 24,8. 

Pohjoismaista vielä Tanska on mustalla listalla. Tuskin Lapin joulumatkailu vieläkään pelastuu, sillä Englanti, Ranska, Yhdysvallat ja Espanja ovat vieläkin kieltolistalla ja varsinkin Englannista on tullut paljon vierailijoita perinteisesti Suomen Lappiin. Matkailussa lyö nyt sisään suuret aallot ja näemme ennen joulua mitä kaikkea tuleekaan vielä tapahtumaan. Mininistereillä on hyvin erilaisia näkemyksiä asiassa.

Nyt kannattaisi Suomessa aloittaa voimakas kampanja Lapin matkailun hyväksi, että suomalaiset matkailijat löytäisivät tänä jouluna Lapin. Näin jatkettaisiin hyvin sujunutta kesäsesonkia, myös talven aikana.  Suomalaisen matkailijan kannattaa vieläkin ehdottomasti pysyä jouluna kotimaassa. Lapin hangilla suomalaisen on mukava liikkua ja sen jo joulupukkikin tietää.

#lappi #joulusesonki #lapinjoulusesonki #matkailuala #mustalista #korona #tanska #ministerit #lapimatkailu #englanti #ranska #ydysvallat #kesäsesoonki #joululapissa #kotimaanmatkailu #valokuvaus #ruotsi #matkailuruotsiin #liikunat #hanget #matkailijat #vierailijat #koronavirus #tukholma #espanja #pohjoismaat #suomenlappi #lappland #finland #lapplandfinland