30. elo, 2020

Sarja

Todella mielenkiintoinen minisarja oli Teemalla ruotsalainen minisarja "Herrasmiehiä ja Gangstereita". Areenalla nyt nähtävä sarja perustui Klas Östergrenin kirjoihin Herrsmiehet 1980 ja jatko-osaan Gangsterit 2005.

Sarja oli kyllä hieno eepos, sillä se kesti lähemmäs 6 tuntia. Olipa hienoa filmisointia, näyttelemistä, puvustusta, lavastusta, musiikkia ja miljöötä. Kameratyöskentely oli niin hienoa, että siinä oli tuhansia taiteelllisia kuvia. Kerronta oli soljuvaa. Juoni oli rakennettu hyvin kerroksellisesti ja tuli esille pikku hiljaa sarjan edetessä. Kokonaisuudessaan yllättävän hieno runoelma. Ei ihme, että ohjelma on saanut lukuisia palkintoja. Minuun ainakin se kyllä upposi ihan täysin. Pitää kyllä varmaankin katsoa vielä uusiksi, että kaikki hienot yksityiskohdat kuvaamisessa jää mieleen. Ohjelma oli tehty isolla budjetilla ja se näkyi kyllä monella tavalla. Tosin ilman makua ei tee isollakaan budjetilla mitään. 

#yle #teema #areena #herrasmiehiäjagangstereita #klasösterberg #srja #eepos #filmisointi #runous #klasösterberg #romaani #kirja #proosa #kameratyöskentely #palkinto #budjetti #isobudjetti