26. elo, 2020

Uutisia

Eilen oli suurten uutisten päivä. Finnair ilmoitti irtisanovansa yli 1000 henkilöä. Valtio hyvin todennäköisesti pelastaa Finnairin ja antaa sille huomattavan paljon lisää pääomaa. Samalla tuhannet pienet yritykset tulevat kuolemaan, koska ne eivät saa lainaa. Jopa työvoimaministeri Tuula Haatainen heräsi horroksesta ja otti heti kantaa Finnairin tilanteeseen. Eilen ilmoitettiin myös, että heinäkuussa oli 50000 työpaikkaa vähemmän kuin vuotta aiemmin. Se ei lupaa hyvää ensi kevääseen, kun työttömyys on lähtenyt nyt kovaan kasvuun. Samalla ehdotetaan, että siirryttäisiin lyhyempään työpäivään samalla tulotasolla. Työ pitäisi lisääntyä työtä tekemällä, eikä sitä vähentämällä.

Eilen myös tasavallanpresidentti Sauli Niinistö otti kantaa Euroopan Unionin sääntöihin. Hän antoi kovaa kritiikkiä EU:N perussopimusten tulkintojen  venyttämiseen. Lisäksi hän kehoitti hyvätuloisia eläkeläisiä kuluttamaan enemmän. Tämä toisi piristystä kotimaan kulutukseen.

#finnair #finnairvähentää #työvoimaministeri #tuulahaatainen #vähemmäntyöpaikkoja #työttömyys #lyhyempityöpäivä #kuudentunnityöpäivä #presidentti #sauliniinistö  #eu #eusäännnöt #kotimaankulutus #eläkeläistenkuluttaminen #työttömyyskasvaa #lisääpääomaa #eläkeläistenkulutus #työvoima #työtön #työttömyys #finnairinpelastaminen