23. elo, 2020

Tapiola

Tapiola on nykyisin aika hämmentävä. Sieltä löytyy mielenkiintoisiakin juttuja, kuten Kino Tapiola. Elokuvateatteri on niitä harvoja vanhoja elokuvateattereita pääkaupunkiseudulla. Elokuvateatteri ja sen ympäristö on nostalgista aluetta. Tuo miljöö sopisi johonkin elokuvaanki. Siellä pitää syksyllä käydä katsomassa joku pätkä.

Kuvassa oleva Heikintori ei kyllä enää sytytä. Betonimöhkäle, mikä on jo rapistunut lintalleen. Ehkä se on Espoon helmi koska se on suojeltu ja sitä ei ole purettu. Tai sitten siinä on vain viivytystaistelu. Tiedättehän tyypillisin homman, jossa joku on suojeltu. Kun kunta tai kaupunki saa sen haltuunsa, niin suojelu unohtuu ja katepillarit tulevat paikalle. Kuten Helsingissä kävi Kruunuvuoren suojelluille jugendhuviloille.  Kuitenkin jotain pitäisi asialle tehdä, sillä Heikintori ei ole enään mikään komistus. Se on riippakivi Tapiolan yrittäjille. Heidän pitää elää asian kanssa joka päivä. Tapiola on kokonaisuudessaan aika sekava kokonaisuus. Ainoasta löytyy helmiäkin, kuten "Kahvila Kaisa".

#kinotapiola #tapiola #suojeltu #heikintori #elokuvateatteri #elokuva #cinema #espoonhelmi #kunta #kruunuvuori #jugendhuvila #yrittäjä #kunta #kaupunki #komistus #miljöö #betoni #betonimöhkäle #viivytystaistelu  #kahvilakaisa #ainoa #ainoaespoo