20. elo, 2020

Päivätoiminta

Kirjoitin tiistaina koronatestien hitaudesta kunnallisella puolella. Eilen valtalehdet kirjoittivat samasta asiasta. Ei ole suotavaa, että koronatestien tulokset saadaan lapsiperheissä yhdeksän päivän päästä. Terveydenhuollon pitäisi löytää valtavasti lisähenkilökuntaa, että testauskapasiteettia saataisiin kasvatettua. Lisähenkilökuntahan pitäisi olla vain tunnin juttu, ainakin niin sanottiin ennen edellisiä eduskuntavaaleja.

Tämä aiheuttaa myös toisenlaisen ongelman. Onko ikääntyneiden päivätoiminnan hoitajat siirretty tekemään koronatestejä? Kunnissa kuiskutellaan, että siirtääkö hoitajien tekemät koronatestit päivätoimintojen avaamista kunnissa. Lisähenkilöstö otetaan sieltä mistä saadaan ja hoitohenkilöstö joutuu tekemään aina vain enemmän koronatestejä. Ajaako tämä omaishoitajat aivan loppuun, kun heidän hoitamansa ihmiset eivät pääse päivätoiminnan kautta kiinni arjen rutiineihin. Ongelma on ollut jo vuosia tapetilla, mutta nyt ongelma vain korostuu entisestään kunnissa.

#päivätoiminta #omaiset #omaishoitajat #hoitajat #junnallinenpäivätoiminta #kunnat #lisähenkilökunta #tunninjuttu #eduskuntavaalit #lisähenkilöstö #koronavirus #koronatestaus #arjenrutiinit #koronatestit #päivätoiminnanavaaminen #ikääntyneet #onglmat #ongelmatkunnissa