12. elo, 2020

Puhdas Itämeri

Olin eilen keräämässä roskia Hietaniemessä Puhdas Itämeri kampanjan merkeissä. Kyllähän sitä roskaa löytyi ällistyttävän paljon. Ajattelemattoat ihmiset taitavat olla nykyisin enemmistönä. Eniten löytyi tupakantumppeja, sitten pikaruokapakkauksia, paljon lasia ja lopuksi pullonkorkkeja. Tietysti väliin mahtui melkein mitä vain rautalankaa, muovikampoja, pillejä, folita, tyroksia ja muuta ei luotoon kuuluvaa. Lasimäärä yllätti minut. Pientä ja suurempaa lasia. Lasi, kun ei maadu miljoonassakaan vuodessa.

Pullonkorkkeja oli paljon. Muovisia ja metallisia- Niihin moni vesilintu kuolee, kun syövät niitä tupakantumppien lisäksi. Hyvin surullistahan se on.

Ehkä päivän kammottavin löytö oli kuvan laudapätkä uimarannalta. Laudassa on pystyssä kymmenen ruostunutta naulaa. Onneksi sain sen pois luonnosta. Paljon on vielä luonnossa tehtävää. Oma ilmastomuutos alkaa omasta lähiympäristöstä.

#muovi #muovitonitämeri #pikaruokapakkaus #lasi #pullonkorkki #maatuminen #lasieimaadu #rautalanka #muovikampa #pilli #vesilinnutkuolevat #vesilinnutkuolevatmuoviin #pilli #folio #pullonkorkki #surullista #omailmastomuutos #ilmastomuutos #lasi #lasialuonnossa #ruostunutnaula #ajattelemattomatihmiset #roskiauimarannalla #uimaranta #lähiympäristö #puhdasitämeri