25. heinä, 2020

Kuohuntaa

 Tällä viikolla on Suomessa ollut kuohuntaa politiikassa. Pääministeri Sanna Marinin neuvottelutulosta Brysselissä on perattu oikein perusteellisesti. Kyllä kadunmiehen kanssa puhuttaessa keskustelu siisrtyy hetkessä EU:n tukipakettiin. Viesti on selvä, luvattu vappusatanen hävisi etelän eläkeläisten taskuun. Se voi olla, että Antti Rinne ei puhunut siitä meneekö se suomalaisten eläkkeisiin.

Raimo Ilaskivi kirjoitti hienosti kolumnin aiheesta. Suomessa kokonaisveroaste on 10% etelän EU-maita korkeampi. Jos etelä verottaisi yhtä paljon, ei tukea tarvitsisi antaa niin paljon. Tosin puolustajiakin löytyy. Keskustan Mikko Kärnän mielestä tukipaketti on lottovoitto Suomen Keskustalle. Hän ei muistanut kertoa, että onko tukipaketti voitto myö Suomelle. Samalla hän myös haukkui Mauri Pekkarisen, jolla on selvä oma mielipide tukipaketista. Keskustassa ei taideta arvostaa rehellisyyttä.

Sinänsä on aika tragikoomista, että kotitalouksien käytettävissä olava varallisuus on Euroopassa tilastojen mukaan 1. Saksa, 2. Englanti, 3. Ranska, 4. Italia, 5. Espanja, 6. Puola, 7. Hollanti, 8. Belgia, 9. Ruotsi,10. Romania, 11. Itävalta, 12. Tsekki ja Suomi on sijalla 18. Suomi on niin vauras pääministerin mukaan, että voimme ottaa velkaa muiden maiden puolesta. Vielä keväällä Keskustan Katja Kulmuni oli sitä mieltä, että Eu:n yhteistä velanottoa ei Suomi kannatta.

Kehoitan kaikkia katsomaan sajan"Devils" C-Morelta. Sarjassa etelän maista käytettään erikoista ninitystä. Juuri samoista maista joiden puolesta Suomi ottaa nyt velkaa lisää. Sarja kertoo pienenpiirin kielletystä pankkiyhteistyöstä, jolla on globaalit vaikutukset. Suomalainen eläkeläinen ja työmies kiittää hallitusta voimaperäisesti.

Kari Suomalainen on ollut aikaansa edellä. Tässä pilapiiroksessa vain Haavisto oli Marinin tilalla.

#devils #italia #lehmänkauppoja "cmore #sarjafilmi #pankkiyhteistyö #kiellettypankkiyhteistyö #euvelanotto #suomenlainanotto #sannamarin #pääministeri #saksa #englanti #tsekki #irlanti #espanja #hollanti #puola #belgia #romania #itävalta #tsekki #keskusta #katjakulmuni #pankkiyhteistyö #globaalitalous #velanotto #vappusatanen #anttirinne #sdp #katrikulmuni #keskusta #tykipaketti #eutukipaketti #eläkeläinen #työmies #suomalaineneläkeläinen #suomalainentyömies #karisuomalainen #pilapiirros #raimoilaskivi #kolumni #karikatyyri #mikkokärnä #mauripekkarinen #lottovoitto #keskustanlottovoitto