13. heinä, 2020

Satoa

Alkaa lähestyä se aika, kun kesän marja- ja sienisato on parhaimmillaan. Mustikkaa, mansikkaa, tyrniä, kanttarelleja ja herkkutatteja. Mikä sen parhaanpaa, kun itse lähimetsästä poimittu sato. Kun siihen vielä lisätään kirkkaan veden viljaa muikkuja, silakkaa, siikaa, ahventa ja haukea, alkaa olla kaikki herkut kasassa. 

Suomalaiset saavat olla onnellisia siitä, että saamme täydentää ruokavarastojamme läheltä. Jokamiesoikeus takaa meille mahdollisuuden poimia raikkaita marjoja ja sieniä metsistämme. Voimme myös onkia ilmaiseksi ja vieheluvalla kalastaa laajoillakin vesialueilla. Näitä oikeuksia kannattaa arvostaa ja käyttää hyväksi. Mikään ei ole parempaa kuin itsetuotettu lähiruoka. Lisäksi mieli rentoutuu metsässä tai kalavesillä.

#lähiruoka #marjasato #marja #raikas #tuore #mustikka #mansikka #tyrni #kanttarelli #herkkutatti #vedenviljaa #muikku #siika #silakka #ahven #hauki #suomalaiset #onnekkaita #viehelupa #jokamiehenoikeus #viehelupa #kalavesi #metsä #herkut #kirkasvesi #katutaide #graffiti #katutaidesuomenoja #graffitisuomenoja

Viikon katutaide tulee Suomenojalta

 
What do you want to do ?
New mail