4. heinä, 2020

Kruisailua

Kävin eilen kuvaamassa Helsingin cruising yössä. Taitaa olla kolmas vuosi, kun olen kuvaamassa kyseistä todella näyttävää tapahtumaa. Tapahtuma on positiivinen ja kerää aina erittäin paljon kävijöitä. Vaikka turistit ovat nyt poissa, niin paikalla on valtavasti väkeä. Kuvaajatkin oikein odottavat innolla tapahtumaa.

Luulisi kaupungin rakastavan tapahtumia, missä on paljon väkeä ja tapahtuma ei maksa kaupungille paljoakaan. En ole kertaakaan nähnyt poliiseja paikalla järjestyshäiriöiden takia. Kuitenkin kaupunki on nyt oleellisesti vaikeuttanut tapahtumaa ja puhutaan jopa sabotaasista. Tänä vuonna kaupunki on sallinut vakituisten myyntikojujen jättämisen torikauppialle kellon ympäri. Tämä tekee torista vaikean cruising tapahtumalle. Tilaa on paljon vähemmän ja suurin osa autoista jää torin ulkopuolelle ja kaduille. Myös oma kuvaaminen on vaikeampaa, kun kaikki on pienemmässä sumpussa. Meno ei ole niin rentoa ja vapautunutta. Helsingin kaupungilla on todella peiliin katsomisen paikka. Kaikkia perinteisiä kesätapahtumia ei voi vesittää. Tapahtumien poistuessa saattaa myös tori kuolla. Jo nyt tori kituu, kun turistit puuttuvat ja myyjiä on todella vähän.

#helsinki #helsinkicruising #helsinkicruisingnight #kauppatori #marketsquare #tori #helsinginkaupunki #torimyyjät #myyntipaikattorilla #ahdas #valokuvaus #torikituu #eijärjestyshäiriöitä #vakituisetmyyntikojut #poliisi #autot #rentomeno #sumpussa #kesätapahtuma #perinteinenkesätapahtuma #helsinkikatsoopeiliin #puuttuvatturistit