3. heinä, 2020

Roskaa

Ihmiset heittävät surutta roskaa ympäristöön. On ihan sama onko se piha, metsä, ranta, vesi, kulkuneuvo tai katu. Ihan käsittämätön määrä muovia, terästä, lasia, pahvia ja muuta roskaa. Nekin jotka huutavat usein kurkkusuorana ilmastomuutosta pelastamaan maailmaa heittävät roskaa ja muovia ympäristöön. Jos asioita aiotaan parantaa, eikö se olisi aloitettava omasta ajattelusta ja pihapiiristä. Vasta sen jälkeen voi tehdä jotain itseä suurempaa.

Tupakantumppikin vaikuttaa aika vaarattomalta. Kuitenkin joka vuosi kymmeniä tuhansia lintuja kuolee tupakantummpeihin. Katselin kesäkuussa Espoossa erään lammen rannalla, kun sorsapoikue nousi maihin. Jokainen sorsanpoikanen iski nokkansa jokaiseen maassa lojuneeseen tupakantumppiin. Kuinkan moni niistäkin kuoli tupakantumppiin, niiden suoliston tukkeuduttua. Tavallisin combo mitä löytyy kuolleiden lintujen vatsasta on pullonkorkki ja tupakantumpit.

#ihmiset #ihmisetjaymäristö #tupakantumppi #pullonkorkki #sarsanpoikaset #muovi #teräs #pahvi #lasi #ilmastomuutos #sorsanpoikanen #linnutkuolevat #lintujenkuolema #roskaa #espoo #pihapiiri #roskaapihapiirissä #sorsapoikue #roskiaespoossa #espoonkadut #nature #plastic #sea #lake #plasticsea #photography #fotography