7. kesä, 2020

Turbolenssia

Politiikka käy kovilla kieroksilla. Keskustan Katri Kulmuni joutui eroamaan ministerin pestistään. Jo kolme ministeriä on eronnut tehtävästään Suomessa vuoden sisään. Sen sijaan Pekka Haavisto on vielä ulkoministerinä, vaikka KRP hoitaa hänen esitutkintaa. En vähättele Kulmunin toimia, mutta silti ainakin omasta mielestäni Pekan toimet Suomea ja virkamiehiä vastaan al-Holin asiassa ovat olleet paljon suurempia. Eihän sekään oikein ole, että omia koulutuksia maksatetaan valtiolla. Silti Kulmunilta nopea ja ryhdikäs ratkaisu. Nyt näemme, että kestääkö hallitus nämä kolhut vai kaatuuko se kesäloman kynnyksellä.

Politiikka on koko ajan rikki, mutta tavallaan politiikka on tullut näkyvämmäksi. Aina joku antaa jonkun toimet ilmi lehdistölle. Mitä todennäköisemmin tämä johtuu avustajien suuresta määrästä. On aikaa etsiä kuraa kolleegoista. Samalla päätöksenteko hidastuu entisesttän, kun avustajat sotivat keskenään. Byrokratia kasvaa koko ajan suuremmaksi, odottaen purkautumistaan.

#keskusta #katrikulmuni #pekkahaavisto #krp #päätöksenteko #hallitus #kaatuukohallitus #kestääköhallitus #eduskunnanavustajat #ministeri #vihreät #pekkahaavisto #ulkoministeri #suomi #kesälomat #virkamies #alhol #lehdistö #eduskunta