5. kesä, 2020

Museo

Helsinkiin ollaa rakentamassa uutta Arkkitehtuuri- ja Design museota. Museon on tarkoitus olla valmis 2025. Museo tulee tontille, mihin piti tulla Guggenheim-museo. Paikka on upea Kauppatorin ja Vanhan kauppahallin vieressä. Rakennukseen on tarkoitus rakentaa lisäksi liiketilaa ja hotelli. Valtio osallistuu säätiön pääomittamiseen 60 miljoonalla eurolla ja saman verran pitäisi tulla lisää hynää Helsingin kaupungilta. Lisäksi hankkeeseen tulee yksityistä rahaa.

Olen odottanut pitkään tätä museota. Ennen Koronavirusta olisin ollut todella säpinöissäni tästä museosta. Käyn varmasti monta kertaa vierailulla museossa. Arkkitehtuuri ja design-museolla on tällä hetkellä todella huonot tilat. Silti olen sitä mieltä, että nyt olisi varmasti tärkeämpiäkin hankkeita. Vanhusten asiat ovat rempallaan ja kohta ne ovat vieläkin huonommalla mallilla. Hoitajamitoitus ja sotepalvelut pitäisi laittaa ehdottomasti ensin kuntoon kuin museot tai hävittäjähankinnat. Vanhukset jäävät aina rahanjaossa viimeiseksi, koska aihe ei ole mitenkään mediaseksikäs. Velkaraha on pantu nyt liikkeelle, mutta se ei vanhuksia auta.

#arkkitehtuurijadesignmuseo #uusimuseo #newmuseum #museum #arkkitehtuuri #arkkitehtuurimuseo #timosarpaneva #lansetti #artglass #art #design #designmuseo #pääomittaminen #säätiö #hävittäjähankinnat #hävittäjät #hynää #mediaseksikäs #vanhukset #korona #koronavirus #kauppatori #velkaraha #rahanjako #hoitajamitoitus #soteala #arkkitehtuurimuseo