26. maalis, 2020

Ravintolat kiinni

Ravintolat ovat menossa kiinni lähiaikoina. On hyvä, että ravintolat menevät kiinni Kornaviruksen takia, mutta niiden pelastamisesta pitäisi ehdottomasti sopia ennen sulkemista. Muuten ravinolat, ruokapaikat ja kahvilat joutuvat löysään hirteen ja hallituksen työllisyystavoite karkaa kaus Marsin taakse. Harva nyt sulkeva ravintola avaa uudestaa ovensa. Näin menetetään paljon hienoja yrityksiä ja sieluttomia ketjuliikkeitä puskee tilalle. Varsikaan kauppakeskuksissa olevat, joilla on pitkä irtisanomisaikoja. Citicon esimerkiksi on ilmoittanut, että vuokranmaksu jatkuu. Kun rahaa ei tule yhtään sisään, niin kuka maksaa vuokrat, palkat ja sotumaksut. Samaan aikaa EKP maksaa tukea Citikonille ja Kojamolle. Siis mitä helvettiä?

Tehdäänkö samat virheet kuin viime lamassa. Suuret yritykset saavat tukea ja pienemmät tapetaan tunteettomasti. Vakuutusyhtiöiden keskeytysvakuutuksistakaan ei ole yrittäjille mitään hyötyä. Yrittäjät jäävät pyörittämään laskujaan. On helppoa sanoa, että suljetaan ovet, mutta eikö samalla pidä iskeä pöytään laskelmat, millä syyttömät yrittäjät selviävät. Jos mitään ei tehdä, kohta on tarjoilijoita ja kokkia jonoksi asti työvoimatoimistoissa.

#työvoimatoimisto #työvoima #sieluttomiaketjuliikkeitä #ketjuliik #citycon #ekp #kojamo #irtisanomisaika #työllisyystavoite #mars #vakuutusyhtiö #keskeytysvakkutus #yrityksen #ekp #rajoilija #kokki #yrittäjä #yristtäjät #suomenyrittäjät #suomi #ruoka