16. maalis, 2020

Suomi kiinni

Hallitus ilmoitti tänään järeistä toimista Korona-viruksen taltuttamiseksi maassamme. Rajat ja koulut menevät kiinni. Matkoilta palaavat joutuvat parin viikon karantteeniin. Myös kokoontumiset ovat kiellettyjä. Vanhusten päivätoiminta suljetaan. Tämä on hyvin raskas asia omaishoitajille. Heidän jaksaminen on muutenkin aivan äärirajoilla ja vanhusten päivähoito on tuonut siihen pienen lisäyksen.

Yrityksille on luvattu tukea, mutta koskeeko se pieniäkin yrityksiä, vai vain Finnveran ja Ely-keskusten asisiakkaita. Jääkö taas pienyritykset kaiken ulkopuolelle ja suurimman osan tuesta saavat nykyiset yritystuen asiakkaat. Eli vain isot yritykset pelastetaan ja pienet yritykset mestataan. 

Ainakin se asia on varma, että tulevat kuukaudet ovat hyvin erilaisia, mihin viime vuosina on maassamme totuttu. Nyt olisi puhallettava kansana yhteen hiileen ja tehtävä oikeita ratkaisuja.

#ulkomaanmatkat #karantteeni #rajatkiinni #vanhustenpäivähoito #yhteenhiileen #oikeatratkaisut #vahukset #päivähoito #finnvera #elykeskus #karantteeni #pemyritykset #pelastetaanpienetyritykset #yritystuki #tulevatkuukaudet #suuretyritykset #oamishoitajat #omashoitajienjaksaminen #yritystuet #kansa