2. maalis, 2020

Suuria kysymyksiä

Itselleni tämä viikko on aika kevyt, mutta ensi viikolla alkaa sitten jo kevään suurin puristus. Tosin omat murheet tuntuvat varsin pieniltä maailman tapahtumien rinnalla. Kaksi asiaa nousee eniten esille. Ne ovat Korona-virus ja tapahtumat Turkin ja Kreikan rajalla.

Yksikään maa ei taida välttyä Korona-virukselta. Ihmiset matkustavat ja liikkuvat niin paljon. Eikä kuolemilta vältytty keuhkorutonkaan aikana. Edgan Allan Poen novellissa "Punaisen kuoleman naamio" kerrottiin yläluokan naamiojuhlista, jonne ruton ei pitänyt tulla. Kuitenkin se tuli sinne. Keuhkosairaudesta on Koronassakin kyse. Auttaako karanteenit ja matkustuskiellot mitään?

Korona-viruksessa pitää muistaa koittaa vain pysyä rauhallisena. Omaa käsienpesua ja desinfiointia ei voi olla korostamatta. Pörssit eivät ole pysyneet rauhallisena. Onko suurempi uutinen Koronaan kuolleiden ihmisten määrä vai pörssikurssien lasku. Siinä nykyihmiselle syvällisen pohdinnan paikka. Ne paikat ja alueet, jotka elävät pelkästä turismista, niin niille tämä voi olla elämän ja kuoleman kysymys. Kotimaanmatkailu sen sijaan nousee uuteen kukoistukseen. Tavallinen ihminen ei enää uskalla yskiä metrossa ilman, ettei lukuisten ihmisten päät käänny. 

Entä sitten Eurooppaa uhkaavat pakolaisvirrat? Turkin ja Kreikan rajalla on nyt kymmeniätuhansia pakolaisia, joista suurin osa nuoria miehiä. Onko odotettavissa uusi suurempi aalto pakolaisia Suomeen Tornion kautta. Jos määrä nousee satoihin tuhansiin, niin onko meilä enää vuosien kuluttua yleistä sosiaaliturvaa ja ilmaista sairaanhoitoa. Hallitus ei ota kantaa koko Turkin ja Kreikan rajan tilanteeseen tämänpäiväisen Iltasanomien mukaan. Siinäkin suuren pohdiskelun paikka, kun hallitus kokonaan vaikenee tulevista pakolaisvirroista.

Viikon aloittava katutaide tulee Itä-Pasilasta.

#itäpasila #korona #koronavirus #punaisenkuolemannaamio #keukosairaus #karantteeni #matkustuskielto #metro #yskiminen #pakolaisvirrat #turkki #kreikka #raja #suomi #tornio #sosiaaliturva #iltasanomat #sairaanhoito #matkailu #kotimaanmatkailu #hallitus #suomenhallitus #allanpoe #keuhkosairaus #punaisenkuolemannaamio #katukuvaus #streetphotography #helsinkistreets #streets #photography #fotography #portrait 

 
What do you want to do ?
New mail