21. tammi, 2020

Maalittaminen

Joka vuosi suomenkieleen tulee uusia sanoja. En tiedä, milloin maalittaminen on tullut suomen kieleen, mutta viime vuonna sitä ainakin alettiin käyttää enemmissä määrin. Maalittaminen kohdistuu virkamiehiin, politikkoihin ja syyttäjiin. Virkamiesten arvostelu ei ole maalittamista. Jos kuitenkin tehdään suunniteltu joukko-operaatio virkamiehen sähköpostiin, on se maalittamista. Samoin toimittajat joutuvat usein maalittamisen kohteeksi. Jos olen ymmärtänyt oikein, niin toimittaja Timo Haapala on joutunut viime aikoina maalittamisen kohteeksi kirjoituksistaan Iltasanomissa. Onneksi hän ei ole kuvia kumarrellut, vaan jatkanut tutkivaa journalismia. Tämä on hyvä, sillä lehdistön ei ole tarkoitus palvella vallanpitäjiä, vaan kansaa. 

Maalittamiseen ovat syyllistyneet niin opposito kuin hallituspuolueetkin. Vaikka maalittamisen kriminalisointi on hyvin vaikeaa, ainakin räikeimpiin tapauksiin pitäisi ehdottomasti puuttua. Virkamiesten pitää saada rauhassa tehdä työtään.

#suomenkieli #maalittaminen #politikko #iltasanomat #timohaapala #journalismi #maalittamisenkriminalisointi #virkamies #joukkooperaatio #oppositio #hallitus #hallituspuolueet