16. tammi, 2020

Katukuvausta

Huomenna avautuu upea näyttely katukuvauksen ystäville. Vivian Maierin näyttely on esillä Suomen valokuvataiteen museossa 17.1.-24.5.2020. Vivian Maier toimi lastenhoitajana ja kuvasi kaikkea kadulla. Hän oli katukuvauksen edelläkäviöitä. Hänen töitään ei ollut esillä hänen elinaikanaan. John Maloof löysi Maierin valokuvia huutokaupasta edullisesti. Hän onnistui jäljittämään Maierin loput negat ja valokuvat varastosta. Loppu onkin sitten valokuvauksen historiaa. MoMa-museo ei huolinut tuntemattoman kuvaajan tuotoksia, mutta kuitenkin kuvat ovat nyt kiertäneet lukuisissa museoissa ympäri maailmaa. Ainakin katukuvauksen ystäville tämä näyttely on vahva rasti. 

Mielestäni tämä näyttely on ehdottomasti kevään tapauksia museotarjonnassa. Hienoa, että näyttely saatiin nyt Helsinkiin. Maier osasi hienolla tavalla käyttää varjoja, heijastuksia ja peilejä apuna kuvauksessaan. Hän halusi kuvata tavallisia, mutta persoonallisia arjen asiota kaduilla ja slummeissa.

#vivianmaier #johnmaloof #auction #huutokauppa #sreetphotography #katukuvaus #photographer #helsinkistreets #katuvalokuvaushelsinki #street #photography #fotography #suomenvalokuvataiteenmuseo #valokuvataide #valokuvataiteenmuseo #museokortti #museot #rolleiflex #moma #momamuseo #museo #museum #vahvasuositus #edelläkävijä #laatikkokamera #exhibition #valokuvanäyttely #negatiivi #vintagephotography #vintagecamera #vintage