9. tammi, 2020

Markus Kuotesaho

Yllätin eilen itseni ja katsoin eilen kaksi ohjelmaa putkeen hömppää. Ensin siikajokelaista romukauppias Markus Kuotesahoa ja sitten Kummeli ja Parmasta Valkeakoskelta. Markus on kyllä aikamoinen ilmiö. Jotain niin kauheata, että melkein hipoo Salvador Dalin suurealistista hulluutta. Ei tiedä, että vaikka Markus olisi kohta kansainvälisessä levityksessä. Ainakin se eilen opin, että miehet eivät osaa lakata kynsiä. Aika suhmurainen pelto oli nuo kynnet. Joku kynsistudiohan vosi tehdä Markukselle rakennekynnet ja sitten huoltaa niitä säännöllisin väliajoin. Olisko se sitten kuitenkaan niin aitoa. Mua kyllä hirvitti ja sisältä koski kun Markus käveli kunnon korkkareilla. Onneksi kaikki miehet eivät ole syntyneet kävelemään niillä. Jos ei nyt sitten hallitus tulevaisuudessa päätä, että kaikkien miesten on käytettävä korkokenkiä ilmaston suojelemiseksi.

Aika hyvää läppää Markus heitti Sotkamon torilla, kun jakoi vanhoja käytettyjä ämpäreitä. Ilmaisten ämpäreiden kauppa kävi huonosti. Oliko vikaa vintage ämpäreissä, vai siinä että oli keskustan vankalla kannatusalueella. Markus osaa anakin kirota. Laskin, että kerran ainakin kahdeksan kirosanaa tuli peräkkäin. Siitä taitaa jopa nykynuoret olla kateellisia. Eikä heillä ole niin laajaa kiroiluarsenaalia. Ehkäpä katson Markusta vielä toisenkin kerran.

Markushan veti eduskuntavaaleissa ääniä hyvin, melkein 4000 ääntä. Se on todella kova äänisaalis, kun Markus oli ehdolla yksin ihan omana puolueena. Perkele minä en ainakaan saisi noin monta ääntä, jos yrittäisin korkokengissä eduskuntaan.

#markuskuotesaho #rakennekynnet #siikajoki #valkeakoski #kummelijaparmas "ilmastonsuojeleminen #sotkamo #tori #keskusta #keskustankannatusalue #kiroiluarsenaali #nykynuoret #ämpäri #vinatageämpäri #korkokengät #syntyneet #miehet #salvadordali #surrealismi #surrealismi

Kuva: Lux Helsingistä.