29. joulu, 2019

Aamulla aikaisin

Tänään oli aikainen herätys. Tarkoitus oli olla kuvauspaikoilla ennen auringonnousua.Jotenkin katsoin tuulennopeuden väärin säätiedotuksesta. Meren rannalla oli hirvittävän viimainen tuuli ja tuuli vei kameraa sivulle. Oli vaikea ottaa järkeviä kuvia, vaikka sävyt taivaalla olivatkin kohdillaan. Sormikkaista ei ollut paljon hyötyä, sillä viima pureutui niistä hyytävästi läpi. Ilma oli todella ärjyisä ja tyrkyt moukaroivat suolavettä rannalle asti. Todella surullista oli se, että hiekkarannalla oli runsaasti pieniä muoviroskia. En tiedä olikiko tuuli kuljettanut ne tänne, vai olivatko ne hajoamassa jo pieniksi mikromuoviksi. Alkaako kohta Suomenkin rannat olla täynnä muoviroskaa etelänmaiden tapaan? Tämä on todella ikävä ja surullinen huomio. Kertakäyttökulttuurimme jäänteet näkyvät jo maamme rannoilla.

Vaikka itsellä oli kymä, niin varmasti ikävämpi olo oli tukkakoskelolla, joka vaappui orpona  tyrskyjen välissä. Onneksi kupponen hyvää kaakaota lievitti Jaanan ja minun oloa Korkeavuoren Roberts Coffeen kahvilassa. Kuitenkin karuudesta huolimatta mukava aamu.

#aamu #robertscoffee #kaakao #tuuli #säätiedotus #mikromuovi #muoviroska #rannat #suomenrannat #suolavesi #kamera #nature #fotography #photography #helsinkistreets #sreetfotographyhelsinki #ranta #meri #sea #helsinki #luonto #sormikkaat #kertakäyttökulttuuri #herätys #aikainenherätys