1. joulu, 2019

Välikysymys

Ensi viikko tulee olemaan myrskyinen politiikan saralla. Antti Rinne kamppailee pääministerin pestistä. Kaatuuko hallitus vai vaihtuuko pääministeri? Iltalehden Tommi Parkkosen mukaan Perussuomalaisten korkea kannatus pelastaa pääministeri Antti Rinteen ja hallituksen, sillä uusia vaaleja ei haluta nyt pitää. 

Myös hallituspuolueet ovat halunneet lisäselvityksiä Rinteeltä. Keskusta on kuskin paikalla, kun Rinteen mahdollisesta erosta päätetään. Tosin mikä on paras vaihtoehto Keskustalle? Hyviä vaihtoehtoja ei välttämättä puolueelle ole. Jos kaikki Keskustan kansanedustajat äänestävät välikysymyksessä Rinteen jatkon puolesta, pidetään sitä lammasmaisena. Jos taas osa äänestää Rinnettä vastaan, niin se voi vaikeuttaa hallituksen toimintaedellytyksiä tulevaisuudessa. Jos taas hallitus kaatuisi, niin se saattaisi tietää keskustalle rökäletappiota vaaleissa . Keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni ei ole vielä ainakaan kauheasti vakuuttanut. Vaikuttaa siis siltä, että hallitus jatkaa kivisellä polulla ja Rinne saa puhua sekavia tulevaisuudessakin. Katkennut silta kuvaa hyvin hallituksen nykyistä taivalta. Nyt pitäisi tehdä yhteistyötä kaikkien puolueiden kanssa, jotta suuret asiakysymykset vanhustenhoito ja Sote saataisiiin joskus maaliin.

#hallitus #välikysymys #anttirinne #keskusta #katrikulmuni #lammasmaisuus #lisäselvitys #kivinenpolku #perussuomalaiset #kuskinpaikka #eduskunta #pääministeri #vanhustenhoito #sote #sotekysymys