Vaatteiden eettisyys
Viimeaikoina on puhuttu uutisissa vaatteiden eettisyydestä. Hyvä ja kannatetava aihe. Tapahtuuko herääminen vain 50 vuotta turhan myöhään. Eettiseen ajatteluun kuuluisi, että vaatteet olisi kestäviä ja ne käytettäisiin aivan loppuun. Luonnonmateriaalit ovat ekologoosimpia kuin tekokidut, mutta niilläkin voi ola haittapuolia.
Vihreät puhuvat ekologista muodista, mutta he ovat itse aloittaneet hikipaja tekstiilituotteiden käytön Suomessa. He halusivat käyttää Koijärvi-liikkeessä halpoja kertakäyttö flanellipaitoja. Ei ollut mitään väliä kauanko vaate kesti. Ne heitettiin heti pois kertakäytön jälkeen.
Jotta vaatteet olisivat ekologisia pitäisi ihmisten kokonaan muuttaa nykyinen kultuskäyttäytyminen. Lopettaa ketjulikkeissä käyminen, lopettaa pikaruokapaikoissa käyminen ja lopettaa kauppakeskuksissa käyminen. Kuka oikein uskoo tähän, kun uusia kauppakeskuksia avataan ja niihin tulee koko ajan lisää suuria kansainvälisiä halpaketjuliikkeitä. Seppälä aloitti suuressa mittakaavassa hapatuonnin, eikä sille ikävä kyllä näy loppua.
Meidän ympäritötoimet eivät mitenkään voi purra, jos tuomme samaan aikaan Kiinasta kasvavalla määrällä tekstiileitä. Niistä on eettisyys todella kaukana. Koska kansalla on käytettävää rahaa vähän, niin kulutus pakosta ohjautuu halpatuotteisiin. Kivijalkaliikkeiden pitää tylla vahvasti takaisin mieidän kulutustottumuuksiimme, että edes osittainen muutos saataisiin eettisyydessä aikaiseksi.
#halpaketju #vaatteideneettisyys #tekstiilieneettisyys #eettisyys #vihreät #koijärviliike #seppälä #halpaketjut #kauppakeskukset #ketjuliikkeet #sweatshop #halpatuonti #flanellipaita #pikaruoka #pikaruokapaikka #pikaruokaketjut #ympäristömuutos