23. loka, 2019

Ruokahävikki

MTV, Yle ja Iltalehti kirjoittivat Aki Koivuniemen Facebook päivityksestä. Siinä Scandic Ikaalisten Kylpylässä töissä oleva Aki kirjoitti lautashävikistä. Hän kertoi kuinka nuoret keräävät lautaselle niin paljon ruokaa, etteivät jaksa tai halua syödä lautasta tyhjäksi. Näin syntyy valtava määrä ruokahävikkiä viikottain.

Erittäin tärkeä huomio. Nuoret eivät voi puhua ilmastomuutoksesta, jos toimivat itse ihan toisin. Emmekä me voi muutenkaan heittää ruokaa pois, jos osalla ihmisillä on maapallolla nälänhätä. Olen tutkinut tätä asiaa myös itse paljon viimeaikoina. Olen huomannut ihan saman seikan. Yleensä vanhempi polvi syö lautasen ruuasta ihan tyhjäksi. Meille  vanhemmille jo äiti opetti tämän asian. Minkä lautaselle otat, niin sen syöt. Kaikki eivät kyllä ota lautasella paljonkaan ruokaa. Kuitenkin usein siitäkin heitetään yli puolet pois. Tähän pitäisi kyllä enemmänkin tarttua. Erittäin tärkeä seikka gloobaalisti. 

#akikoivuniemi #lautashävikki #ruokahävikki #globaalisti #scandichotelliikaalinen #ilmastomuutos #nälkä #nälänhätä #ruoka #hävikki #ruokaapois #lautasellatyhjiksi