25. syys, 2019

Muoviroskaa

Tässsä kahvimukissa lukee kaukaa viisas ja läheltä komea. Komeudesta en tiedä, mutta ainakin viisaus on puuttunut kuluttajalta kokonaan. Nämä mukit on heitetty maahan Kalliossa. Puhutaan ja vouhkataan ilmastomuutoksesta, mutta unohdetaan täysin omat korttelit ja kotimaa. On turhaa puhua ilmastomuutoksesta, jos ei välitä omasta ympäristöstä. Tässäkin kuvassa on tupakannatsoja, muovia, narua ja muuta mukavaa. Näiden hajoaminen luonnossa kestää todella kauan ja sitten ne muuttuvat mikromuoviksi ja osa valuu meriin viemäreitä pitkin. Valitettavasti monet ilmastomuutosesta puhuvat nuoretkin ei ymmärrä useinkaan maatumisesta mitään. Olen seurannut viime aikoina kuluttajien käyttäytymistä ja kyllähän se laittaa miettimään voidaanko mitään enää muuttaa tässä tymässä maailmassa.

Onneksi yksi hyvä uutinenkin tänään mikromuovilakialoite on mennyt kansalaisaloitteena eduskuntaan. Hienoa, sillä myös minä allekirjotin tämän lakialoitteen.

#mikromuovi #maatuminen #kahvimuki #muovi #mikrovuovilakialoite #ilmastomuutos #eduskunta #mikromuovikansalaisaloite #maatuminen #kansalaisaloite #muki #kertakäyttökuppi #hajoaminen #kuluttaja