7. syys, 2019

Keskusta

Suomen Keskusta saa tänään uuden puheenjohtajan. Katri Kulmuni vai Antti Kaikkonen. Vaikka kisa on tiukka, niin ainakin ennakkoon Kulmuni näyttää vievän kisan selvästi. Itse valitsisin Kaikkosen ainakin yhden vaalitentin perusteella, minkä kuuntelin. Haastatteluissa Kulmuni tuntuu kiertelevän kysymyksiä. Hän on mielummin varovainen ja mieluiten vastaamatta poliittisiin kysymyksiin. Onko Kaikkoselle sitten menneisyyden haamut uhkaamassa voittoa?

Valitaan kumpi tahansa, niin puheenjohtajakaudesta tulee hyvin vaikea. Hiipuvaa Keskustan kannatusta on vaikea saada nousemaan. Uusi puheenjohtaja voi joutua myös muuttamaan traktorin kurssia pari piirua, jos Perussuomalaisten vahva nousu jatkuu. Jos Perusssuomalaisten kasvu jatkuu Gallupeissa 22-25% väliin, niin joltain suurelta puolueelta palaa takuuvarmasti pinna. Muuttaako sitten Keskusta, Kokoomus vai Demarit selvästi suuntaa maahanmuutossa? Maahanmuutolle hyvin myötämieliset Vasemmistoliitto tai Vihreät sitä tuskin tekevät. Siinä on sitten uudella Keskustan puheenjohtajalla tekemistä, kun yrittää tilkitä Persuihin päin pahasti vuotavaa laivaa. Yritetäänkö kannatusta nostaa sitten nousuun Keskustassa hyppäämällä Viisikon hallitusseikkaluista sivuraiteille. Ainakin sitä moni Suomessa nyt toivoo.

#keskusta #katrikulmuni #anttikaikkonen #demarit #vihreät #kokoomus #perussuomalaiset #gallup #gallupsuosio #viisikonhallitusseikkailut #suomi #maahanmuutto