29. elo, 2019

Hoitajamitoitus

Politiikka on todella ihmeellinen laji. Yle kertoi, että siirtymäajasta hoitajamitoitukseen tulee erittäin pitkä. Optisimmat arviot 2-3 vuotta ja useimmat arviot 3-5 vuotta. Siis mitä? Senhän piti olla vain yksi ilmoitus lakiin. Muistan kuinka eduskunnan kyselytunnilla Veli Pontevat rinta röyheenä puhuivat helposta tehtävästä. Varoittavat Tuomaat meinattiin melkein mestata.

Sadat tuhannet vanhukset eivät siis tule kokemaan minkäänlaista parannusta hoidossaan ennen kuolemaa. Kymmenet tuhannet vahukset jäävät vaille palvelua ja lämmintä hoivaa ennen kuin multaa on tullut arkun päälle. Onneksi sentää avaustajien määrä saatiin nostettua ja ministerien palkkaakin nostettiin. 

Se on ihan sama ketä siellä eduskunnassa istuu. Tulos on silti aivan sama. Ministerin taksin takapenkki tuoksuu taas kerran pahasti kuselta.

#eduskunta #hotajamitoitus #hoitajamitoituksensiirtymäaika #siirtymäaika #avustajienmäärä #ministerienpalkka #taksintakapenkki #tuoksuukuselta #vanhuus #vanhustenhoito #vanhukset #arvokasvanhuus