20. elo, 2019

Paperittomia

Kyllä sitä alkaa olla turhan vanha. Tyhmä meikäläinen ei voi ymmärtää nykyistä politiikkaa. Kun Yleltä aikanaan tuli dokumentti Triangle Shirtwaist Factoryn Manhattanin palosta ajattelin, ettei se olisi mitenkään mahdollista Suomessa. Nykysin en ole asiasta enää niin varma. Ei ehkä samassa mittakaavassa, mutta pienemmässä. Tulipalossa 25.3.1911 New Yorkissa kuoli 146 työntekijään paitatehtaassa. Maahanmuuttajat työskentelivät ahtaissa ja vaarallisissa tiloissa.

Kun katsoo tiedotusvälineitä, niin siellä vaaditaan, että paperittomien ja kielteisen turvapäätöksen saaneet on päästävä nopeammin töihin Suomessa. Siis, mitä! Siis kannustetaan elämään maassa ilman laillista oleskeluoikeutta. Kun tähän syyllistyy ministeri ja kirkko niin asiaa on syytä ihmetellä syvästi. Kenellä on vastuu uhreista, jos samantapainen onnettomuus tapahtuisi Suomessa? Onko vastuu heillä, jotka ovat kannustaneet maahanmuuttajia jäämään laittomasti maahan? Eikö tällöin pimeät työmarkkinat kasva koko ajan Suomessa? Onko tässä mitään järkeä. Siitä olen ainakin varma, että onnettomuuden sattuessa kukaan ei ottaisi asiasta mitään vastuuta. Syyttävä sormi osoittaisi varmasti työnantajaan, mutta mitä jos hänkin olisi laiton maahanmuuttaja? Ottavatko silloin vastuuta asiaan yllyttäneet?

#paperittomat #paperittomatmaahanmuuttajat #pimeätyövoima #työntekijä #suomi #maahanmuutajat #triangleshirtwaistfactory #manhattan #newyork #paitatehtaantulipalo 

Kuva: Trending Topics 2019.