17. heinä, 2019

Kotona

Nyt on kotiuduttu Tenolta. Kotiin tulin bussilla koko Suomen läpi yhdessä päivässä. Oli ikimuistoinen matka järvien ja latopeltojen vierustaa pitkin öiseen synkkään Helsinkiin. Pysäkki oli Nuorgamissa. Kotimatka alkoi vähän huonoissa merkeissä 04.40. Sää oli upea ja bussia odotellessani kuului kovia mosahduhduksia penkalta. Kalaa oli nousussa Tenojoessa enenmmän kuin aikaisemmin. Ivalossa kuulin, että naapurin Anne oli saanut Ivalossa 15 kg:n lohen. Oli yrittänyt ensimmäistä lohta tänä vuonna pidemmän aikaa. Hän on sympaattinen ja kova lohestaja. Luultavasti suurempi nousumäärä johtui merikalastuksen loppumisesta vuonolla. Ehkä norjalaisilla tuli makrillikiintiöt täyteen.

Itselläni oli aika sekava kalastus. Ei ollut oikein askelmerkit kohdillaan. Muuta kalaa tuli enemmän kuin koskaan, muttei niitä lohia. Vain yksi lohi tuli, mistä olin erittäin tyytyväinen. Useat ryssänlohet eli kyttyrälohet eivät lämmittäneet oikein mieltä. Harjusta tuli perhoilla enemmän kuin koskaan. Harrinpyytäjiä ei Tenolla enää kovinkaan monta ole, joten tämä lienee syynä harjuskannan kovaan kasuun.

Taas oli upeata aikaa Lapissa. Pari päivää oli taas sään suhteen Lohirannassa ikimuistoisia. Pilvistäkin säätä oli ihan riittämiin ja myös ikävää myrskyä. Kuitenkin hyvääkin säätä oli sopivassa suhteessa. Yksi ikimuistoinen reissu tuli tehtyä Norjaan Tenojokisuistoon. Ei olisi millään raaskinut tulla pois. Ruijaa olisi ollut kiva tutkia pidemmän aikaa.

#lohi #teno #tenojoki #finnmark #ruija #kotimatka #harjus #ryssänlohi #kyttyrälohi #harrinpyynti #norja #suomi #makrilli #tenojokisuu #bussi #linjaauto #matkallasuomessa #latomeri #järvet #öinenhelsinki #helsinki #synkkä