26. kesä, 2019

Vesivoima

Aluksi yksi asia näytti olevan hyvin Rinteen hallitusohjelmassa ja se oli vesivoima. Asiaa kiittelivät hallituspuolueiden edustajat ja Suomen luonnonsuojeluliitto. Kuitenkin tästä näyttää tulleen esimmäinen kunnon suukopu eri hallituspuolueiden kesken. Tässä on kaikki ainekset huonoon lohikeittoon. Tosin huono lohikeitto on ollut kasassa Suomessa jo kymmeniä vuosia.Asiassa on edistytty, mutta ei koskaan liikaa. Yksi suuremmista ongelmista on ollut vuosien varrella Kemijoen padot ja niin tälläkin kertaa.

Huonon lohisopan ainekset keitti kasaan demareiden Sirpa Paatero. Hänen mukaansa hän ei näe ongelmana sitä, että Kemijokeen Sierilään rakennetaan uusi voimalapato. Hän ei näe ongelmaa voimalan rakentamisen ja uuden hallitusohjelman välillä. Ekovihreiden kuusamolainen Mika Flöjt ärähti tähän. Vaelluskalojen paluu Kemijokeen olsi estänyt Sierilän. Tämän jälkeen asiaan vetosi vihreiden ympäristö ja ilmastoministeri Krista Mikkonen. Hänen mukaansa hallitusohjelmassa ei mainita mitään vesivoiman lisärakentamisesta. Tämän jälkeen yleinen mielensäpahoittaja Keskustan Mikko Kärnä saapui puolustamaan Paateroa. Hänen mielestä Sierilän padon rakentamista ei voi estää, vaikka valtio omistaa yhtiöstä yli 50 %. Kuitenkin hän jälleen kerran lasketteli kaksilla rattailla. Hän totesi näin: Se on aivan selvää, että Kemijoella asiat eivät ole kunnossa. On suorastaan häpeällistä, että kalatierakentaminen on ollut näin hidasta. Maailmalla on esimerkkejä toimivista kalateistä, mutta Kemijoella ei ole tapahtunut oikein mitään. Nyt on korkea aika toteuttaa kalatierakentaminen kaikissa joen voimalalaitoksissa". Näin hän sanoo, mutta haluaa lisää patoja, missä ei ole kalaportaita. Haloo, eihän tässä ole mitään järkeä. Viimeisempänä asiaan puuttu Kokoomuksen eläkkeellä oleva kotkamies Pertti Salolainen. Varmasti Antti Rinne antaisi myös hyvän asiasta lausunnon, mutta hän odottaa ensin asiantuntijoiden mielipidettä ja he saattavat olla parasta aikaa kesälomalla. Eli kaikki sama kura kalaporrasasioissa jatkuu edelleen uudenkin hallituksen aikana. Muistakaa kuitenkin, että meillä on modernein ja dynaamisin hallitus, ainakin halituksen omasta mielestä.

#sieril #lohiporras #voimalapato #vesivoimala #kemijoki #ounasjoki #perttisalolainen #kokoomus #keskusta #mikkokärnä #uusihallitus #maailmanparashallitus #anttirinne #demarit #sierilä #sierilänpato #ministeri #sirpapaatero #mielensäpahoittaja #yleinenmielensäpahoittaja Mielensäpahoittajamikkokärnä #suomenluonnosuojeluliitto