7. kesä, 2019

Uudet ministerit

Mustat mersut on täytetty uusilla Suomen ministereillä. He vannoivat eilen virkavalansa.

Ehkä ministevalinnoista hämmästyttävin oli Timo Harakan valinta ministeriksi. Siitäkin huolimatta, että siitä on kerrottu kai blogissanikin aikaisemmin. Timo Harakka on kuitenkin aikamoinen kuumakalle. Hän käytti aikamoista kieltä viime vaalikaudella suuressa salissa. Myös hänellä on ehdollinen vankeustuomio, vaikkei siitä eilen kerrottu. Muistutetiin vain Kaikkosen samanalaisista synneistä. Harakka on aikoinaan loikannut vihreistä demareihin. Katsotaan saako Harakka työttömyyden laskemaan. Työttömyyshän on 2023 uuden hallituksen mukaan 4,8% tai sitä alempi. Sanokaa mitä sanotte, mutta Timo Harakan rusettiluistelukuviot ei tuota samanlaista tulosta, kun sinisten Jari Lindströmin urotyöt. Hän jää historiaan tuloksentekijänä työttömyysasioissa.

Persuja on kohdeltu eduskunnassa huonosti. Ensi heidän istumapaikkaansa muutettiin eduskunnassa ja sitten puhemiehen paikka annettiin hyvän hengen vastaisesti Keskustan Matti Vanhaselle. Tämä sopii persuille, sillä etumatka muihin on vain tämänpäiväisen gallupin mukaan kasvanut. Uskon, että se kasvaa seuraavat kome vuotta, jonka jälkeen se yritetään väkisin saada laskemaan. Kuiten Keskustakin saa vielä gallupissa tänään komeat lukemat 12,4 %.

Naisministereitä on tässä hallituksessa paljon. Onko jo liikaa ja syntyykö kisatappeluita? Tästä saatiin jo hyvin esimakua, kun ilmastoministeri Vihreiden Krista Mikkkonen ilmoitti, ettei puu ei riitä kaikkiin selluhankkeisiin. Tähän vastasi heti Keskustan elinkeinoministeri Katri Kolmuni, että kyllä puu riittää. Katsotaan, minkälainen kasa kissoista syntyy. En hirvittävän onnellinen ole vihreiden Maria Ohisalon valinnasta sisäministeriksi. Tuleeko hän olemaan aivan turhan lepsu maahanmuuttoasioissa?  Katsotaan onko pelkoon aihetta.

Hyvä valinta oli Mika Lintilän valinta valtionvarainministeriksi. Hän on kuivakkaan oloinen mies, joten sopii tehtäväänsä varmaankin hyvin. Kiitos siitä, että Keskusta sai edes tämän tärkeän salkun. Näytä Lintilä luontosi ja pidä taivaanrannanmaalarit kurissa. Vaikka Viisikko olisi "pahassa pulassa", niin pidä homma kasassa.

Eilen tiedotustilaisuudessa kuulin mainittavn monta kertaa sanan Afrikka. Uusi hallitus on valittu hoitamaan Suomen asioita, mutta taitaa olla vain muiden maiden asiat päälimmäisenä ministereiden mielessä. Tämä on todella huono asia, sillä Suomessa on paljon kuntoon laittamista, jos sitä vain haluttaisiin. Vähäosaisia on massamme aivan liikaa. Afrikassa rahat hukkuvat Saharan hiekkaan. 

Onnea kuitenkin uudelle hallitukselle, katsotaan mitä tuleman pitää.

#mersut #mersuntakapenkki #ministerit #uudetministerit #demarit #sdp #timoharakka #ehdollinenvankeustuomio #anttikaikkonen #keskusta #mattivanhanen #vihreät #sisäministeri #mariaohisalo #ilmastoministeri #kristamikkonen #puueiriitä #selluhankkeet #sellutehdas #katrikolumni #kissatappelu #naisministerit #valtionvarainministeri #elinkeinoministeri #puuriittää #tiedotustilaisuus #ministereidentiedotustilaisuus #maahanmuuttoasiat #afrikka #sahara #saharanhiekka #vähäosaiset #suomenvähäosaiset #taivaarannanmaalarit #viisikkopahassapulassa #viisikko #jarilindström #siniset