4. kesä, 2019

Hallitusohjelmassa

Luin hallitusohjelman läpi. Hyvin sekavalta se kokonaisuudessaan tuntuu. On siellä uusiakin sanoja, kuten "maailman moninapaistuessa". Hallitus alkaa ilmastopolitiikkaa myös maailmalla. Aika oudolta tämä kuulostaa. Pitääkö Suomeen rakentaa tietullit pääkaupunkiseudulle, että saadaan investoitua maailmalle ilmastorahoitukseen? Ehkä tuo on sitä oikeudenukaisuutta, mitä hallitus korostaa. Minä en kyllä sitä arvosta laisinkaan. Jos ilmastopolitikkaa halutaan tehdä, niin se pitäisi aloittaa läheltä ja taloyhtiöiden pihoilta, ojista ja lähimetsistä. Siellä on tarpeeksi tekemistä, ettei tarvitsisi heti koko maailmaa pelastaa.

Alla suora lainaus hallitusohjelmasta.

"Hallitus laatii hallituskaudelle laina- ja sijoitusmuotoista kehitysyhteistyötä koskevan investointisuunnitelman, joka ohjaa investointeja hallitusohjelman painotusten ja periaatteiden mukaisesti, erityisesti ilmastorahoitukseen ja vähiten kehittyneisiin maihin. Investointien vaikuttavuuden ja vastuullisuuden kriteereitä vahvistetaan ja niiden toteutumista seurataan. Suunnitelma laaditaan siten, että se voidaan hyväksyä syksyn 2019 budjettiriihen yhteydessä." 

#hallitusohjelma #ilmastotalkoot #maailmanmoninaipaistuessa #taloyhtiö #oja #takapiha #lähimetsä #ilmastoahdistus #hallitus #suomenhallitus #ilmastopolitiikka #oikeudenmukaisuus #tietullit