2. kesä, 2019

Oikeudenmukaisuutta

Uusi hallitus on kertonut rakentavansa oikeudemukaista ja inhimillistä Suomea. Sen takia pitää ihmetellä miksi uusi tekeillä oleva hallitus aikoo suunnitella tietulleja pääkaupunkisudulle. Miksi vain pääkaupunkiseudulle? Miksei myös Turkuun, Tampererlle tai Ouluun. Entä sitten rajanylityspaikat Tornio, Muonio, Karigasniemi, Kivilompolo, Näätämö, Utsjoki, Niirala, Imatra, Nuijamaa, Salla, Kuusamo, Vaalimaa, Raja-Jooseppi. Miksei myös näihin paikkoihin tule tietulleja. Olisihan se helppo tapa kerätä rahaa. Miksi pääkaupunkiseudulle vain rakennetaan tietulleja. Tehdäänkö tämä ilmastollisista syistä vai halutaanko, että kaikki hankkisivat sähköpyörän. Eikö tämäkin kuluttaisi sähköä. On väärin sysätä pääkaupunkiseudun harteille lisää maksuja. Tämäkö on sitä uutta oikeudenmukaisuutta? Lisää veoja pääkaupunkiseudulle.

Muistan joskus 80-luvulla Ranskassa, kun ajoimme kavereiden kanssa tietä missä oli tietulleja. Liikenne ruuhkaantui aina pahoin tulliasemien kohdalle. Ajattelin silloin, että toivottavasti tämä typeryys ei koskaan tue Suomeen.

Jos tietullit tulevat pääkaupunkiseudulle, saattavat ne aiheuttaa paljon haittaa liikenteen sujuvuudelle ja kaupoille. Uskon, että kaupassa tehtäisiin suuri uujsako sen mukaan missä tietullit sijaitsisivat. Samaan aikaan suuria sisääntuloväyliä aiotaan tehdä bulevardeiksi. Monet kunnat kärsisävät tästä suuresti. Tästä esimerkkinä voisi olla Sipoo tai Kirkkonummi. 

Huomenna maanataina kuulemme Oodissa, kun tuleva hallitus aikoo kertoa suuresta oikeudenmukaisuudestaan. Pääministei Antti Rinne Sdp on kerännyt joukkonsa taisteluun hotelli Korpilammella. Pitää ihmetellä myös miksi se tehdään Oodissa. Sopiiko kirjasto politiikan tekoon? Eikä eduskunta tai pikkuparlamentti ole tätä asiaa varten rakennettu. Eikö kirjastossa pitäisi olla aate pelkästään kirjojen välissä.

#oodi #pikkuparlamentti #tornio #muonio #pääkaupunkiseutu #karingasniemi #kilpisjärvi #kivilompolo #näätämö #utsjoki #niirala #imatra #vaalimaa #rajajooseppi #nuijamaa #salla #kuusamo #sähköpyörä #sisääntuloväylät #tietullit #ranskassa #tietullitranskassa #sipoo #kirkkonummi #korpilampi #hotellikorpilampi #pääministeririnne #anttirinne  #sdp #kirjasto #politisoitunutkirkasto 

Kuva:Toad Toll