25. touko, 2019

Suvela

Suvelan keskustassa Espoossa puretaan vanhoja 70-luvun vuokrakerrostaloja. Mikähän niissä on vikana? Onko ne jo nyt aivan käyttökelvottomia. Kukahan noin huonoja kerrostaloja on rakentanut? Tuskin se pelkästään tehokkuudesta kiinni. Tosin näiden neljän purettavan talon tilalle tulee Kirstinharjulle 14 5-12 kerroksista kerrostaloa ja tornitaloa.

Ainakin minun korvaani kuulostaa todella pahalta. Parkkipaikkoja ei tule laisinkaan. Tämä on tätä Vihreiden ja Vasemmistoliiton ajamaa uutta kaupunkipolitikkaa. Avaruudesta ja viihtyväisyydestä ei mitään väliä. Kunhan saadaan ahdettua mahdollisimman paljon väkeä, mahdollisimman pieneen tilaan. Siintääkö tulevaisuudessa tässä paikassa ongelmalähiö? Se jää nähtäväksi, mutta ainakaan ennusmerkit eivät ole hyvät. Tämä on kuin sairaanhoitoa. Eivät pelkät hoitajamitoituksen luvut mitään pelasta. Tarvitaan laatua, järkeä ja rakkautta, että saadaan hyvää hoivaa. Sama asia se on lähiöissä ja rakentamisessa. Viihtyväisyys pitäisi mennä suuren massan edelle. Muuten tiedossa on suuria ongelmia onglemalähiössä.

#suvela #suvelankeskusta #kirstinharju #purettavatalo #talonpurku #kerrostalo #tornitalo #ongelmalähiä #viihtyväisyys #rakkaus #sairaanhoito  #hoito #hoiva #lähiö #ongelmalähiö #ennusmerkki #