20. touko, 2019

Kissankultaa

Viimeinen ja ratkaiseva viikko on alkanut Säätytalolla. Kaikilla Säätytalolla olevilla puolueilla on pitkän pitkät lahjalistat viimeisimmästä joulukataloogista. Epäselvyyttä on aiheuttanut se, etteivät puolueet saa kaikkea mitä omassa listassa lukee. Punakynä tulee sauhuamaan tällä viikolla ja aiheuttaa käyneen vappusiman lisäksi vatsanväänteitä Säätytalon uumenissa. Tämä on tullut monelle edustajalle suurena yllätyksenä. Kaikki ei ole siis kultaa mikä kiiltää. Rahoituskiistaa on vienyt pahimman nautinnon aamuisesta tofulatesta. Tämän piti olla suuren sosialismin juhlaa, missä nuoriso vaeltaa yhdessa vehnäpellossa punaiset kaulahuivit hulmuten. Keskusta ja Vasemmistoliitto käsikädessä kulkevat yhdessä punertavaan auringonlaskuun. Vehnän leikkuu tehdään yhdessä sirpillä käsipelin. Syntyvyys lähtee Sputnikmaiseen nousuun. Maitoa ei enää juoda, vaan kauramaito korvaa eloperäisen maitotila ajattelun. Pekka Haavisto pelastaa maailman. Kiistaa aiheuttaa se, että mistä kolkasta päin maailmaa suuri pelastus aloitetaan. Suuri world tour kiertue päättyy Suomeen, jos rahaa on vielä jäljellä. Tietysti sitä on, sillä nyt on tulevaisuuden kyvyt ruorissa ja rahaa sataaa kuin räntää marraskuussa.

Katsotaan miten käy. Pitääkö Antti Rinteen ylioptimistinen aikataulu, vai iskeekö edustajiin todelliset talouden realiteetit. Siirretäänkö juhannusvastan tekoa hallituspuolueissa ja perutaan hiihtoloma. Kukaan ei oikein tahdo haluta, että lainaa otetaan miljardeja lisää ja lainanmaksu siirretään uudelle vuosisadalle. Kaikki odottavat innostuneesti tai kauhuissaan sitä mikä Säätytalon poskivalssista on loppulasku Suomen yrittäjille ja kansalle. Kuitenkin se on varmaa, ettei Antin hymy hyydy.

#pekkahaavisto #antirinne #vireät #punaiset #punavihreät #hallitus #worldtour #raha #budjetti #säätytalo #hallitusneuvottelijat #keskusta #keskusta #vasemmistoliitto #maitotila #kauramaito #taloudenrealitetti #joululahjakataloogi #joululahjaesite #räntäsade #poskivalssi #puneratvaauringonlasku #sosialismi #sosialisminjuhlaa #hiihtoloma #juhannusvasta #loppulasku #maailmanpelastus #tofulatte