15. touko, 2019

Tofulattea

Säätytalolla ovat hallitusneuvottelut sujuneet hyvin. Mikäpäs siinä, kun monesta neuvottelijasta on tulossa ministeri. Sen takia ihmetystä herättää, että eikö Erkki Tuomiojasta tule meidän uutta ulkoministeriä, sillä hän ei ole ollut paikalla laisinkaan. Löytyykö Demareista tuuraaja Erkille vai onko meno jo turhankin punaista. Riitaa on tullut lähinnä ruuasta. Tosin vielä ei ole puhuttu budjetista mitään, vaan on puhuttu kaikesta kivasta yleisellä tasolla, "tää on gliffaa" meiningilllä. Jokainen on saanut ehdottaa, mitä haluaa ja se on toiminut hyvin. Veroja alkaa olla kasassa jo iso pino. Mikko Kärnää on harmittanut kasvisruoka. Ei hätää kassissa on mukana kuivamuonaa eli kuivalihaa. Se verran hiilareita kuivalihasta on tullut, että Mikolle tuli pieni kärhämä jo Timo Harakan kanssa. Kuitenkin myöhemmin yhteinen poskivalssi alkoi jo sujua mallikkaasti. Kepuhan on asettanut tavoitteekseen, että yritysverotus ei saa nousta. Uskooko tuohon kukaan, kun lobbareina toimii paikalla SAK. Tästä on mielensä pahoittanut tietysti Kokoomus. Kuitenkin Kokoomuksen pitäsi olla iloinen, että kysessä on SAK, sillä Italiassa varmaankin olisi mukana mafia ja se ei olisi hyvä asia se. Nyt arvopaperikurssit saattaa laskea ja kokomuususlaisilta yksi etelänmatka jäädä tekemättä tai ainakin pari poskipuuteria ostamatta. Kenestähän tulee uusi työministeri? Se edellinen työministeri Jari Lindström oli ihan paska. Hänen aikanaan työttömyys laski runsaasti ja niinhän ei saa missään nimessä tehdä. Muuten työvoimatoimiston työntekijät jää ihan työttömiksi.    

Paavo Arhinmäellä on mennyt muuten hyvin, mutta häntä on hiertänyt se, ettei trendikästä tofulattea tarjota Säätytalolle. Niinpä hän on joutunut tuomaan Säätytalolle omat tofulattet ja ne joutuu maksaman ihan omasta pussista. Ihan kauheaaa, mihin tämä maailma menee. Paavon ei ole onneksi tarvinnut olla koko ajan äänessä. Vasemmistoliitolla on neuvotteluissa mukana Li Anderssonin hyvä kaveri anarkisti Dan Koivulaakso. Hänelle on annettu puheenjohtajuus työryhmässä "oikeusvaltion kehittäminen". Olisiko hänestä uudeksi ulkoministeriksi? Hänellä on kuitenkin niin paljon kokemusta väkivallasta ja katuväkivallasta. Edes Arhinmäellä ei ollut vastaavaa kokemusta arjesta ennen ministerin virkaa. Vau mikä löytö lobbareilta!

Kuka sanoo, että politiikka on tylsää. Kuvassa on suuri salaisuus. Hyvin epäluotettavien tietojen mukaan kyseessä olisi tulevan hallituksen ilmastohimmeli. Tällä koneella todellakin maailma pelastuu ja me voimme viedä tietotaitoa muihinkin maihin. Tällä me hankitaan perustulo. Kohta me kaikki saamme 650,- kuussa tilille. Vihreät lupasi 500,- ja Vasemmistoliitto 800,- Siitä kompromissiksi tulee 650, ihanaa! Tuokaa nyt perkele sitä tofulattea sen perkeleen Valion kerman tilalle. Mitä loppunut koko Suomen maasta ja rekka on myöhässä? Voi tätä ilmastoahdistusta, onneksi olemme helvetin isossa ja kalliissa ryhmässä tätä suremassa. Muuten elämä olisi yhtä tylsää arkea.

#säätytalo #anttirinne #sdp #keskusta #mikkokärnä #timoharakka #vasemmistoliitto #anarkisti #dankoivulaakso #ilmastohimmeli #paavoarhinmäki #liandersson #kokoomus #etelänmatka #osakekurssi #etelänmatka #poskipuuteri #siniset #jarilindström #työvoimaministeri #ulkoministeri #katuväkivalta #työvoimatoimisto #perustulo #arki #harmaaarki #tofulatte #kuivaliha #liha