14. touko, 2019

Ovi

Kuvassa mielestäni tehdään maailman hienointa autotallinovea. Juttelin oven tekijän Marian Fountainin kanssa Montmartren kadulla. Hän antoi minulle käyntikorttinsa. Hän on kotoisin Uudesta Seelannista ja opiskellut Roomassa kaiverrusta. Katsokaa hänen kotisivujaan, jos työt kiinnostavat. Nöyränä pitää minun ottaa hattu pois päästä ja kumartaa. Todella lahjakas tekijä, oli todellinen ilo tavata hänet Pariisissa eräänä aamuna. Paikka on sama missä kubismi syntyi eli Bateau-Lavoirin viereinen talo. Samalla paikalla ovat aikoinaan astelleet myös Pablo Picasso ja Georges Braque.

Vaikke itse en ole rikas ja kaukana siitä, on mielestäni erittäin hyvä, että rikkaita on olemassa. Heidän avullaan lahjakkaat käsityöläiset pääsevät toteuttamaan itseään ja taitojaan. On hienoa, että käsityöläinen hakee rajojaaan. Arvostetaanko käsityöläisiä tarpeeksi Suomessa? Ainakaan omasta mielestäni ei. Antti Rinteen tulevan tofulatte-hallituksen mielestä rikkaita ei saisi olla olemassa kuin sosialismissa. Ainakaan, jos on itse  omaisuutensa tehnyt. Lottovoitto on asia erikseen ja se hyväksyträän helpommin. Ilman rikkaita moni kaunis asia jää syntymättä. Tosin monella rikkaalla on Suomessa niin huono maku, etteivät ymmärrä mitään käsityön päälle. Onneksi Ranskassa arvostetaan vielä käsityötä.

#marianfountain #sculpture #kupari #kaiverrus #autotalli #autotallinovi #pablopicasso #georgebraque #bateaulavoir #cubism #kubismi #lottovoitto #rikas #tofulatte