21. huhti, 2019

Kalastusta ja lintuja

Avoveden kalastus alkoi eilen. Tosin huonoissa merkeissä, ei nykyäkään. Yksikään hauki ei edes seurannut viehettä. Ei mitään havaintoja kaloista ei edes kaislikoissa. Mietin, että olisikohan osa hauista vielä kutematta. Yleensä tähän aikaan ovat jo kuteneet. Nyt kuitenkin monissa järvissä on vielä osa rannoista jäässä ja se kertoo siitä, että vesi on todella kylmää.

Onneksi kalastuksen jälkeen oli erinomainen ruokailu. Juttujen  taso oli huono ja ilmassa oli todella levotonta tarinaa. Patrickin tytökin ovat jo niin isoja, että johdattelevat meitä puhumaan sujuvasti potaskaa. Nauru raikui kyllä eilen moneen kertaan ja se on aina parasta. Ruoka oli taas niin ikimuistoista ja tietysti tuli syötyä taas liikaa. Monen vuoden tauon jälkeen sai grillattua hirveä. Viime vuodet on joutunut syömään vain peuraa. Päälle Lidlin juustoja, Mignon-munia ja mutakakkua. Vähemmästäkin saa aikaan ähkyn. Päälle vielä autokuskille pienet torkut. Torkkujen jälkeen havahduin siihen, että ulkonta kuului kurkiauran kovaääninen mekastus. Ei siinä auttanut napata kuin kamera ja juosta rantaan. Kuvassa kurkiaura lentämässä taivaalla. Tosin olihan niitä paljon ennemmänkin, mutta kaikki eivät mahtuneet samaan kuvaan.

Eilen siis opimme jälleen sen, että hyvä ruoka parempi mieli pitää edelleenkin paikkansa.

#hauki #kalastus #hauenkalastus #ruka #hirvi #hirvenliha #peura #peuranliha #mutakakku #kamera #valokuvaus #kurkiaura #linnut #kurjet #äänet #mignon #mignonmuna #torkut #autokuski