16. huhti, 2019

Juha Sipilä

Monelle oli tänään onnen ja ilon päivä, kun Juha Sipilä ilmoitti erostaan. Itse en kyllä kuulu mitenkään heihin. Jos Antti Rinne saa yhtä hyviä talous ja työllisyyslukuja aikaan kuin Juha Sipilä  seuraavan hallituskauden jälkeen, niin nostan hänelle suurta hattua. Oliko Juha Sipilä turhan hyvä Suomeen ja häntä ei sen takia ymmärretä? Tulevan pääministerin pitäisi edes jotain sentään ymmärtää taloudestakin.

Pienet vaalivoittajat Vihreät ja Vasemmistoliitto tänään ottivat kantaa Sipilän eroon. Hallitusyhteistyö on helpompaa kuulemma nyt Keskustan kanssa. Li Andersonin mukaan pyritään punavihreään hallitukseen. Siinä sitä ei ole nöyryyttä yhtään. Viidenneksi ja kuudenneksi suurimmat alkavat neuvomaan marssijärjestystä. Hallituksen muodostaminen on kuulemma helppoa, kun asentoja on valmisteltu jo etukäteen. Demaritkin torppasivat jo Perussuomalaiset. Onhan heillä sentään mahtava yli 6000 äänen mandaatti ja Haavistolla ja Andersonilla paljon vähemmän. Kokoomuksen Petteri Orpo oli tänään sentään nöyrää poikaa ja sanoi neuvottelevansa kaikkien puolueiden kanssa.

Tuskin Juha Sipilää saadaan takaisin, jos punavihreä ketsuppipullohallitus rötvää kunnolla Suomen talouden ja työllisyyden. Sitten vain arvaillaan kuka lähteekään ensimmäisenä hallituksesta. 

#juhasipilä #keskusta #anttirinne #demarit #perussuomalaiset #asentoja #petteriorpo #nöyryys #ketsuppipullohallitus #hallitus #liandersson #vasemmistoliitto #vihreät #pekkahaavisto #puolue #rötvää

Kuva: Kansallisarkisto.